Съвети как да станеш по-амбициозен и мотивиран

2015-09-11 11:46:00
Съвети как да станеш по-амбициозен и мотивиран
Снимка: iStock

Почти всеки човек поне веднъж в живота си е бил в период, в който няма стимул и желание за каквото и да е било. Днешният забързан начин на живот лесно успява да ни вкара в рутина, която съсипва настроението ни и ни прави апатично настроено към случващото се около нас. Липсата на мотивация и мързелът, обаче, мога да ни изиграят много лоша шега. Животът е твърде кратък, за да си пропиляваме възможностите, които имаме.

 

Ако в последно време ти липсва мотивация, време е да се вземеш в ръце и да се промениш. Ще ти предложим няколко лесни трика, които ще те направят по-мотивиран и организиран:


Прави си списъци – за да бъдеш наистина добре организиран, трябва да си записваш нещата, които искаш да свършиш. Списъкът ти може да включва нещата, които трябва да направиш през деня или да е по-обширен и да обхваща цялата седмица. Със сигурност ще се почувстваш много добре, когато видиш, че в края на деня/седмицата си свършил всичките задачи, които си си поставил.

 

 

Бъди позитивно настроен – хората, които постоянно са в лошо настроение, никога не са мотивирани. Затова трябва да се научиш да виждаш хубавото във всяка една ситуация, колкото и лоша да е тя. Не забравяй, че винаги гледните точки са няколко и от теб зависи дали ще си избереш най-лошата или най-хубавата.

 

Обгради се от мотивирани хора – няма как около теб да има само мотивирани и амбициозни хора и на теб да не ти се иска също да бъдеш такъв. А и когато си поставен в конкурентна среда, ще искаш сам да се развиваш и да бъдеш по-добър от другите.

 

Прави си подаръци – хубаво е от време на време да се глезиш, когато си постигнал някаква цел или си свършил важна задача. Например, имал си важно контролно, учил си усърдно и си изкарал висока оценка – отиди на кино с приятели, на масаж, купи си нова дреха и т.н., важното е да направиш нещо, което ти доставя удоволствие. Като правиш дребни жестове към себе си, ще си мотивиран да вършиш задачите си и „да не оставяш днешната работа за утре“.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия