Нещата, с които може да отблъснеш приятелите си

2015-08-26 12:30:00
Нещата, с които може да отблъснеш приятелите си
Снимка: iStock

В интернет можеш да намериш най-различни съвети за това как да направиш добро впечатление на нови хора и съответно как да създадеш приятелства. Рядко обаче се обсъжда въпросът как да задържиш хората около себе си, а не постоянно да сменяш приятелските си кръгове.

 

За да привлечеш вниманието на хората е достатъчно да бъдеш усмихнат, ведър и с чувство за хумор. Но как да задържиш техния интерес по-нататък и от познати да ти станат ведри приятели? За да постигнеш това, трябва да се отървеш от някои вредни навици. Кои са те?

 

Не си достатъчно толерантен – говорете с приятелите си, обсъждайте най-различни теми, но в никакъв случай не ги нападайте, дори мнението ви да се различава коренно от тяхното. В крайна сметка всеки има право на мнение и не е нужно да ги убеждавате, че вашето е най-правилно. Трябва да се научиш да си отворен към чуждите коментари и начин на мислене.

 

 

Прекаляваш с шегите – възможно е най-близките ти приятели да се смеят на шегите ти, защото са наясно с чувството ти за хумор, но не бива да рискуваш с хора, които не познаваш добре и не знаеш каква ще бъде реакцията им. Шегите са хубаво нещо, стига да са добре премерени и съобразени с хората.

Има доста случаи, когато дадени взаимоотношения не са се развили, защото единият си е позволил да използва пиперлива шега, която е засегнала другия.

 

Държиш винаги да си център на вниманието – има хора, които не могат да си представят, че ще има няколко човека на едно място и те няма да бъдат център на вниманието. Няма лошо да бъдеш такъв, стига да не се натрапваш и да не си разваляш настроението, ако не стане твоето. Ако успееш да привлечеш вниманието на хората, много е важно да не постъпваш егоистично и да говориш само на теми, които те интересуват. Бъди толерантен и се опитвай хората да изпитват удоволствие от компанията ти, а не да се натоварват.

 

Използваш нецензурни думи – грубият език е в състояние да отблъсне доста хора. Той кара околните да се чувстват неловко и дори да се срамуват, че са заедно с теб. Следващият път най-вероятно ще се опитат да избегнат среща с теб, защото ще се притесняват от държанието ти и от думите, които използваш. Употребата на нецензурни думи на публични места показва липса на възпитание и ниска култура. А това са едни от най-отблъскващите качества, които може да има човек.

 

Не умееш да пазиш тайни – доверието е изключително важно, както в интимните взаимоотношения, така и при приятелството. Ако хората около теб не могат да ти се доверят, то те ще избягват компанията ти и ще предпочитат да прекарват свободното си време с хора, на които могат да споделят и най-съкровените си тайни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Mr. Nerd
преди 7 години

То в нашия клас всички псуват с изключение на един(той няма приятели)аз му бях но той ме заряза и в момента иска само да учи


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия