10 неща, от които не се нуждаеш, за да бъдеш щастлив/а [част втора]

2015-08-22 12:01:00
10 неща, от които не се нуждаеш, за да бъдеш щастлив/а [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Щастието е стремеж на всеки човек. Повечето неща, които правиш са инициирани от вътрешното ти желание да бъдеш щастлив човек, да постигаш целите си и да бъдеш обичан/а. Но има неща, от които не се нуждаеш в живота, те са просто пречка към щастието. Кои са те?

 

Обсесии. Някои хора признават, че имат обсесии. Те само те товарят и ти пречат да бъдеш щастлив. Научи се да контролираш ума си, да бъдеш спокоен от мисли, които те терзаят. Престани да се пристрастяваш към материални вещи, да се страхуваш, когато не си близо до смартфона си или когато видиш голямо насекомо.

 

Не бъди кон с капаци. Ти си млад човек, който има нужда от разнообразие, свежест и повече усмивки. Затова престани да съдиш другите и да не се опитваш поне малко да влезеш в тяхното положение. Приеми, че всеки има различен маниер на работа, всеки е с различно мислене и свой собствен стил. Уважавай това у хората и го приеми за нормално.

 

 

Материализъм. Парите са средство, с което да си купуваш разни неща, но нито парите, нито покупките ти трябва да са от първостепенно значение. Харчи повече пари за нематериални неща, например за пътувания. Вместо да си купиш по-нов компютър или последен модел смартфон, помисли дали не е по-добра идея да посетиш ново място и да попътуваш с приятели.

 

Недей да съдиш. Слушаш какви ли не човешки разкази, истории и винаги имаш мнение по въпроса. Чудиш се как може някои хора да живеят по този начин или да правят конкретни неща (да лъжат, да изневеряват, да грешат). Разбери, че всеки има лични мотиви, които рядко споделя, не познаваш добре цялата му история. Затова не бързай да съдиш.

 

Вина. Не се обвинявай. Каквото и да се случва, престани да се обвиняваш. Понякога човек е жертва на обстоятелствата, понякога е недоразумение или дори умишлена постъпка. Но никога не бива да живееш с чувство за вина, защото така никога няма да си щастлив/а.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия