Навиците, които пречат на щастието ни

2014-11-14 12:20:00
Навиците, които пречат на щастието ни
Снимка: freedigitalphotos.net

Няма как да сме винаги щастливи, но всички се стремим към това. Някои хора са по-щастливи от други и това не винаги е свързано с материалните придобивки или положението в обществото. Някои хора допускат големи грешки в начина си на мислене и именно това им пречи да са щастливи. Сега ще ви посочим някои вредни навици, които пречат на личното ви щастие.

 

Вълнувате се от мнението на другите. Ако се опитвате да угодите на околните, никога няма да сте щастливи. Трябва да сте социални и да приемате съвети от близките си хора, които значат нещо за вас. Но ако се опитвате да се харесате на всички и да живеете по техните правила, ще си останете нещастни завинаги.

 

Прекалено много радвате останалите. Има хора, които сякаш живеят за чуждото щастие. Те са винаги насреща, готови са да помогнат по всяко време и постоянно правят жестове към хора, които не са им близки. Това не е лошо, но не и ако прекалявате. Помислете си за вашето щастие и работете върху него.

 

Клюкарствате, вместо да се радвате за другите. Злословенето и обсъждането на другите няма да ви направи по-щастливи. За да сте щастливи, опитайте се да се радвате за другите. Ако приятелка ви сподели, че е срещнала любовта, недейте да завиждате, а се зарадвайте.

 

Спрете да се тревожите за всичко. Това са лоши мисли, които ни вредят. Опитайте се да не се впрягате за всичко и гледайте по-широко на живота. Всяка тревога ви отнема енергия и сили, прави ви слаби и ви стресира. Така няма да сте щастливи, а изнервени.

 

Приемате всичко лично. Това е грешката на много хора. Дори за дребни неща повечето тийнейджъри са склонни да се връзват. Разберете, че светът изобщо не се върти около вас и това, че приятелката ви не харесва рус цвят, не значи, че новата ви боя е ужасна и не приличате на нищо.

 

Мислите много за миналото. Миналото е минало и това е чарът му. Понякога там има хубави, понякога лоши моменти, но трябва да гледате напред, ако искате да сте щастливи и доволни. Това, което трябва да помните от миналото е опитът.

 

Опитвате се да си купите щастие. Помислете си кои са петте най-скъпи вещи, които притежавате и правят ли ви те щастливи. Имате ли нужда от нов смартфон, само защото е модерен? Необходими ли са ви всичките дрехи, които си купувате, но не носите? Изхвърлете ненужните вещи и вложете парите си в нещо, което наистина ще ви направи щастливи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Cornix
преди 9 години

Щастието може да се купи... който казва обратното просто няма достатъчно пари :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия