Нямам много приятели. Как да си намеря нови?

2015-06-25 12:15:00
Нямам много приятели. Как да си намеря нови?
Снимка: iStock

Има хора, които си създават приятелства като деца и поддържат контакт с тези хора цял живот. Има и други, които са си по-близки с приятелите от университета. А трети пък създават приятелства цял живот. Без значение на колко години си, винаги може да си намериш нови приятели, стига да имаш желание. Хубаво е човек от време на време да разнообразява социалния си кръг, както и да излиза от зоната си на комфорт.

 

Истинските приятели са голямо богатство – смеете се заедно, подкрепяте се, когато имате нужда, създавате незабравими спомени и т.н. Дори да си мислиш, че имаш достатъчно приятели и нямаш нужда от нови, имай предвид, че и най-добрите приятелства стигат до момента на зациклянето, затова е добре от време на време да се запознаваш с нови хора и да се сприятелявате. По този начин ще имаш винаги на кого да разчиташ, когато имаш нужда. Така няма да ти се налага всеки път да навиваш един и същи приятел да ходите да тичате в парка или да ходите по магазините. С теб ще дойде някой, на когото наистина му се ходи и на когото няма да има нужда да му се молиш и да го убеждаваш.

 

 

Може би ти звучи готино да си намериш нови приятели, но те спират други неща като натовареното ежедневие, например. Или пък просто не искаш да полагаш усилия да се сприятеляваш с непознат човек. Момчетата, по принцип, повече са привикнали на колективни занимания, така че генетично са предразположени към идеята да опитат нещо ново, да се провалят и пак да пробват. Жените обаче мислят по друг начин, те са перфекционистки и не обичат провалите.

 

Но защо си мислиш, че можеш да се провалиш, когато си търсиш нови приятели? Това няма как да стане, ако си промениш начина на мислене. Просто не търси на всяка цена дълбоки и значими приятелства във всяко едно ново запознанство.

 

Как и къде да си намериш нови приятели?

 

Ако обичаш да спортуваш, фитнесът е идеално място за нови запознанства поради няколко причини. Първо, там срещаш хора с едни и същи интереси и второ, благодарение на повишеното ниво на ендорфина по време на тренировка хората са по-приятелски настроени. Затова помоли някой да ти помогне с някое упражнение и се запознайте. Ако и двамата ходите редовно в един и същи фитнес, ще се засичате доста често и е възможно да се сприятелите.

 

В днешно време може да си намериш приятели и в интернет. Много хора се сприятеляват във форуми и групи във Facebook, в които има потребители с общи интереси. Ако обичаш да готвиш, може да влезеш в готварски форуми и в групите, свързани с готвене, които има във Facebook. Там ще срещнеш най-различни хора, но с един общ интерес.

 

Също така може да се запознаваш и с напълно непознати хора. Ще се учудиш, като разбереш колко много интересни неща може да научиш от човек, когото не познаваш и когото най-вероятно никога няма да видиш.

 

Във фризьорския салон също може да се запознаеш с интересни хора. Освен, че самите фризьорски са доста бъбриви личности, повечето им клиенти също са такива. Така че не се притеснявай и се включвай в разговорите, но само когато наистина има какво да кажеш.

 

Ако работиш, със сигурност ти се налага да контактуваш с доста хора. Може и да не си се замислял, но в работата човек може да намери нови приятели. А ако това стане, със сигурност ще ти е много по-приятно да ходиш на работа, защото ще си прекарваш по-забавно и времето ще ти минава по-бързо.

 

Хората, които имат куче, често се запознават с други собственици на четириноги. А и наистина е много по-приятно да разхождаш домашния си любимец в компанията на други хора, отколкото сам. Така че вземи кучето си и отиди в близкия парк. Също така може да влезеш в групите във Facebook, които са специално създадени за домашните любимци, има за всяка една порода и т.н.

 

 

Друго място, където може да се запознаеш със симпатични хора, са курсовете по чужд език. Това определено е с удар два заека, защото хем ще научиш нещо ново, хем ще се сприятелиш лесно с нови хора. С някои може да си останеш близък само по време на курса, но с други може да продължите да си контактувате и след това.

 

Всъщност има и още доста места, където може да завържеш нови контакти – уроци по танци, в планината, на купон, в библиотеката и т.н. Човек стига да има желание, винаги ще намери начин.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия