Когато дойде краят на едно приятелство

2015-06-20 16:01:00
Когато дойде краят на едно приятелство
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората в живота ни идват и си отиват, това е факт. Няма как да отречеш, че постоянно срещаш нови приятели, врагове, но и непрекъснато някой си тръгва от живота ти. Това са съвсем нормални стечения на обстоятелствата и не бива да си мислиш, че е нещо ненормално. Човек се променя и се развива, а с развитието има нужда от нови контакти и хора. Тъжно е, когато едно приятелство умре. Човек го преживява тежко и наистина понякога е нужно много време. Но какво трябва да знаеш за края на приятелството?

 

„Защо на мен?“ Това е мисъл, преминала поне веднъж през главата на всеки тийнейджър. Всъщност не се случва само на теб, а на хиляди други хора от всички възрасти. Най-често приятелствата се развалят заради предателство – разбираш, че той/тя те лъже или плете интриги. Другата популярна причина е заради любов. Историята познава много силни приятелства, прекършени от огъня на любовта. Третата причина е израстването. Ти порастваш и се развиваш, а приятелите ти остават на едно ниво. В един момент не можете да си кореспондирате и всичко приключва.

 

Защо не е болка за умиране? Разбира се, че се чувстваш зле и ти е много мъчно за съсипаното приятелство. Не можеш да повярваш, че най-добрата ти приятелка е сваляла гаджето ти или че приятелите ти от детството са спрели съвсем в развитието си. Но с времето ще осъзнаеш, че е било нужно да изживееш тези моменти.

 

Анализирай грешките. Най-лесно е да обвиниш другия за всичко случило се. Това не е най-добрата тактика. Постарай се да помислиш къде са и твоите грешки и защо си сбъркал/а.

 

Помни това приятелство. Със сигурност сте имали страхотни моменти заедно и наистина помниш много неща, свързани с този човек. Това не значи, че трябва да отхвърляш всичко с лека ръка. Не трий снимките и не забравяй спомените. Научи си урока и се постарай да не повтаряш същите грешки за напред.

 

Отвори се към нови приятелства. С края на едно приятелство не е дошъл края на света. Затова се отпусни и не си мисли, че всички хора са лоши и не стават за приятели. Настрой се на вълна „нови познанства“ и общувай смело.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия