Как да се облечеш, когато отиваш на интервю за работа

2015-03-01 10:00:00
Как да се облечеш, когато отиваш на интервю за работа
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички сме чували пословицата „По дрехите посрещат, по ума изпращат“ и със сигурност тя важи с пълна сила и днес. Много е важно какво впечатление оставяш у хората, а важна роля играят и дрехите, които носиш. Особено, когато си на интервю за работа трябва да внимаваш как се обличаш. Сега ще ти дадем няколко съвета, които ще са ти от полза, ако отиваш на интервю.

 

Помисли си за какво ще кандидатстваш. Ако си в голяма корпорация или фирма, където има дрескод, хубаво е да си по-елегантен/на. Не си позволявай нищо разголено, дори арт. Важно е да покажеш стил. Ако кандидатстваш за барман например, няма нужда да си слагаш нищо официално, обикновени дънки и блуза биха били добър избор.

 

Бъди консервативен. При тийнейджърите често пъти е трудно да се установи по-официално и строго облекло, защото младежите обичат да се бунтуват срещу всичко. Истината е, че е хубаво да се придържаш към по-консервативен стил, когато става дума за облекло в работна обстановка. Сако, риза и панталон са чудесна идея. При жените полата не бива да е къса, това прави грозно впечатление. Идеалната дължина е до коляното. Разбира се, творческите професии позволяват известна свобода в облеклото и оригиналност.

 

 

Скромност. Няма да направиш добро впечатление, ако си сложиш всички бижута, които имаш. Това ще бъде показателно, че не знаеш къде е границата и нямаш мярка. По-добре избери малко бижута или дори никакви. При момчетата е достатъчен един хубав часовник. Дамите могат да се задоволят със скромни обеци по една на всяко ухо и дискретен пръстен.

 

 

Сако. Хубаво е да си сложиш сако, защото придава един по-сериозен и завършен вид. То може да повиши шансовете ти да те наемат, затова е хубаво да се придържаш към него. Дали костюм, или отделни елементи? В повечето случаи е добре да избереш костюма. На много места залагат на официалния костюм при интервютата. Хубаво е да проучиш изискванията на фирмата, в която искаш да започнеш работа, за да не изпаднеш в неловка ситуация със зле подбрано облекло.

 

Прибрана коса. При дамите е хубаво косата да е прибрана, за да не пречи и да не хвърчи навсякъде. Един кок е чудесна идея, ако имаш по-дълга коса. Друг вариант е проста прибрана опашка, вързана ниско долу.

 

Лек грим и малко парфюм. Тежките парфюми и гримове са подходящи за вечерни излизания, но не и за офиса. Избери много леко ухание, което едва се усеща. Не е нужно да прекаляваш с грима, една спирала, тънка очна линия и дискретно червило са добра идея.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия