Няколко готини неща, които може да правиш по време на лятната ваканция

2015-06-16 13:16:00
Няколко готини неща, които може да правиш по време на лятната ваканция
Снимка: Dreamstime

Чакаш цяла учебна година да дойде лятото и когато това стане, започваш да се чудиш какво да правиш. Да, спиш до късно, излизаш с приятели, ходиш на море и т.н., но в един момент това ти става малко еднообразно и започваш да се чудиш какво готино нещо да направиш. Има доста приятни неща, които може да правиш сам или с приятелите си през лятната ваканция. Кои са те?

 

Филмов маратон – през лятото обикновено е горещо, но понякога се случва да вали дъжд. Когато това стане, вместо да се ядосвате, че не може да сте навън, съберете се заедно с тайфата и си спретнете един филмов маратон. Изберете си нещо смешно или любимо, направете си пуканки, купете си чипс и се забавлявайте.

 

 

Писмо в бутилка – със сигурност си чувал за тази идея, но най-вероятно досега никога не си го правил. Е, време е да промениш това. Вземи лист хартия, напиши на него каквото ти душа иска, сложи писмото в бутилка и го пусни. А може и да го оставиш на видно място с панделка, така че да привлече вниманието на някого и да бъде прочетено.

 

Лов на странни предмети – тази игра идва от Америка и се играе основно от жителите на Ню Йорк. Идеята е да се разделите на два отбора и да направите списък с неща, които трябва да откриете преди другите. Може да са неща, които предварително сте скрили и които трябва да бъдат намерени и донесени, а може и да са такива, които може само да бъдат снимани за доказателство. Уговорете се предварително за някакви награди, за да има тръпка по време на играта.

 

Разходки - лятото е прекрасен сезон за разходки, особено в планината, където е по-хладно. Но може и да отидете в някой съседен град просто ей така. Например, живееш в София, но решаваш да пиеш кафе в Благоевград и отивате с тайфата с рейса или влака. Или пък живееш в Ямбол, но отскачаш до морето за един следобеден плаж. Хубаво е да обикаляш родината, за да я обикнеш.

 

Ясновидка – може да не вярваш в магиите, хороскопите и предсказването на бъдеще, но това не пречи да отидеш на гледачка, за да видиш какво представлява това. Ако можеш намери някоя наистина съмнителна личност, която ще ти гледа на кристална топка. Отиди с ясното съзнание, че ще ти наговори куп глупости, но се забавлявай искрено.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия