Трикове в кухнята, които ще направят готвенето приятно и лесно занимание

2015-04-30 10:30:00
Трикове в кухнята, които ще направят готвенето приятно и лесно занимание
Снимка: thinkstockphotos.com

Доста хора се плашат от готвенето, защото смятат, че това е нещо трудно, което отнема доста време. Истината е, че е въпрос на личен опит. Да, в началото ще ти бъде по-трудно и ще готвиш по-бавно, но с течение на времето това ще се промени. Виж няколко трика, които ще направят готвенето бързо и приятно:

 

На повечето начинаещи готвачи чесънът е един от основните им проблеми. Определено не е приятно, когато се разплачеш заради зеленчука. Ако не искаш да рониш повече сълзи заради чесъна, сложи го за 20 секунди в микровълновата печка. След това ще го обелиш много по-бързо, лесно и безболезнено.

 

 

В началото няма как да готвиш по усет и ще ти е нужна една или няколко готварски книги, за да се справиш с ястията, които искаш да приготвиш. Спазвай стриктно съветите и пропорциите на съставките, за да не се случи така че да прекараш известно време в кухнята и накрая резултатът да не те удовлетвори. След време, когато натрупаш опит, ще може да експериментираш и да заместваш едно нещо с друго, ако го нямаш налично у дома.

 

Ако ще готвиш ястия със зелени зеленчуци и искаш да запазиш свежия им цвят, след като са преминали топлинна обработка, сложи половин чаена лъжичка сол във водата.

 

Ако ти се налага да отвориш буркан, но нямаш отварачка под ръка, може да използваш гумени ръкавици. По този начин ще има по-голямо сцепление и ще ти е по-лесно да отвориш буркана. Ако той е прекалено затегнат и все пак не успееш, сложи го на котлона, но само ако капачката е метална. Това ще го отпусне и ще ти помогне да го отвориш. Ако и така не успееш, отиди до някой съсед, вземи отварачка и спри да се мъчиш с алтернативни методи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия