Няколко начина да започнеш деня си с усмивка

2015-04-24 12:15:00
Няколко начина да започнеш деня си с усмивка
Снимка: Dreamstime

Ако си от хората, които обичат да спят, ранното ставане със сигурност не ти е сред любимите неща. Няма как обаче всеки ден да спиш до обяд, защото със сигурност имаш ангажименти, които трябва да свършиш. Ранното ставане обаче не бива да е причина денят ти да започва негативно. Има няколко начина, които ще ти помогнат денят ти да започва с усмивка. Виж кои са те:

 

Използвай смартфона си – има най-различни приложения, които ще те събудят в най-подходящия момент. Напиши в търсачката sleep cycle app и избери това, което най-много ти допада. Така всяка сутрин ще се будиш с приятна мелодия и сутрешното ти ставане няма да бъде такова мъчение за теб.

 

Консумирай цитрусови плодове – хубаво е да започнеш деня си с цитрусови плодове. Освен, че закуската ти ще бъде здравословна, тя ще те освежи и тонизира. Ако не обичаш да закусваш, може да си направиш фреш.

 

 

Подготвяй се от предния ден – за да не губиш излишно време сутринта, чудейки се какво да си облечеш, провери какво ще е времето вечерта и си приготви дрехите предварително. Също важи и за ученическата раница.

 

Пий чаша вода – вместо да започваш деня си с чаша кафе на празен стомах, по-добре изпий чаша вода. Тя ще ускори метаболизма ти и по този начин няма да имаш проблеми с излишните килограми.

 

Прави упражнения – рано сутрин надали ти е до тренировка, но ще установиш, че след нея се чувстваш много по-добре, отколкото след дълго излежаване в леглото и чаша кафе.

 

Направи си режим – стресът ще бъде много по-малко, ако имаш предварително изготвен режим и знаеш какво имаш да свършиш сутринта. Също така е добре да се научиш да ставаш по едно и също време, без значение дали е понеделник или неделя. В началото ще ти е трудно, но с течение на времето организмът ти ще свикне и искаш или не, ще ставаш по едно и също време.

 

Слушай музика – направи си плейлист със зареждащи парчета и ги слушай всяка сутрин. Дори може да потанцуваш малко, за да се раздвижиш и позабавляваш.

 

Пусни слънцето у дома – ако спиш в стая, от която се вижда изгрева, не си дърпай пердето или пускай щорите, а пусни слънцето вкъщи. Така ще се събудиш рано и ще започнеш деня си, зареден със слънчева енергия.

 

Вземи си сутрешен душ – някои хора предпочитат да се къпят преди лягане и да пропускат сутрешния душ, защото бързат. Хубавото на него е, че ободрява и разсънва, така че колкото и да те мързи, не го пропускай.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
qna angelova
преди 9 години

много благодаря за съвета...:) :)

an7raks
преди 9 години

...или си вземи от хапченцата на картинката...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия