Англичаните са най-сърдитата нация рано сутрин

Сред нациите в Европа най-сърдити сутрин са англичаните. Французите пък са тези, чиито лица са най- ведри в ранните сутрешни часове. Това са резултатите от проучване, направено по поръчка на компанията "Филипс". В него са участвали над 11

2011-10-25 23:03:45
Англичаните са най-сърдитата нация рано сутрин

Сред нациите в Европа най-сърдити сутрин са англичаните. Французите пък са тези, чиито лица са най- ведри в ранните сутрешни часове. Това са резултатите от проучване, направено по поръчка на компанията "Филипс". В него са участвали над 11 000 европейци.
 Милиони британци изключват разгневено звука на алармата, за да прекарат поне още няколко минути под топлите завивки. Голяма част от населението на Острова е изключително раздразнителна и избухлива в студените сутрини. 90% от англичаните споделят, че не се чувстват отпочинали, когато станат от сън. 2/3 се оплакват от това, че не се чувстват готови, за да се потопят в работна среда. Много от хората на Острова не успяват да се разсънят дори след чаша кафе.
 Все пак 1/3 от англичаните се определят като ранобудници, които изскачат от леглото, още след първия звън на алармата.
 Тялото ни се подготвя за събуждане около един час преди да станем от сън. Ако това се случва по естествен начин, то има достатъчно време за подготовка. В случай обаче, че сънят ни се прекъсне внезапно, шокът който тялото ни изживява, отнема голяма част от енергията, получена от съня и предвидена за предстоящия ден.
 Французите, както вече споменахме, са коренната противоположност на англичаните. Повече от половината се събуждат изключително ведри и в пълна готовност за започващия ден. Освен французите, със своята ранобудност се открояват още германците, белгийците, датчаните и швейцарците.
 Към отбора на сутрешните сърдитковци може да добавим населението на страни като Финландия, Норвегия, Австрия, Швеция, Холандия и други. Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия