Нещата, които ще ти помогнат да "презаредиш" в края на дълъг и натоварен ден

2015-04-22 16:29:00
Нещата, които ще ти помогнат да
Снимка: thinkstockphotos.com

На всеки се случва в края на деня, независимо дали е бил на училище или на работа, да се чувства уморен. В такъв момент единственото, което искаш, е да се прибереш у дома, да легнеш на дивана и да гледаш телевизия. Може да го правиш от време на време, но не бива да се залежаваш вкъщи. Пребори мързела и хроничната с други методи. Виж кои са те:

 

Прекарвай свободното си време навън – прекарваш часове наред в офиса/в училище, затова се старай, когато имаш възможност, да си навън, особено когато времето е хубаво. Излез с приятели на излет, разходи се в парка, отиди на шопинг, но не в мола, а по магазините, които са навън.

 

 

Релаксирай – в края на деня може да релаксираш, като се видиш с някой твой близък приятел, с когото обичаш да прекарваш свободното си време. Не се виждай с хора, които смяташ, че ще те натоварят по някакъв начин.

 

Спортувай – сигурно ти се струва странно да спортуваш, когато се чувстваш уморен, но всъщност една хубава тренировка ще ти се отрази много добре. През деня сигурно не си се движил особено, затова е добре вечерта да раздвижиш мускулите си с лек спорт. Отиди във фитнес залата, спортувай с приятелите си или се прибери до вкъщи пеша.

 

Зарежи технологиите – не е трудно, стига наистина да го искаш. Вместо да прекарваш свободното си време онлайн, може да четеш книга, да спортуваш, да учиш или да се видиш с приятели. Техниката натоварва мозъка, а в края деня е хубаво човек да бъде спокоен. Затова вместо да се излежаваш на дивана и да гледаш телевизия, легни си и почети някоя хубава книга.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия