Учени откриха защо тийнейджърите са толкова мързеливи

2013-05-28 15:02:00
Учени откриха защо тийнейджърите са толкова мързеливи
Снимка: Dreamstime

Някои деца са изключително мързеливи... Но каква е причината за това? Според учените подрастващите съхраняват енергията си, която им е нужна за растежа и това е една от основните причини да мързелуват толкова много. Специалистите изследвали 300 британчета на възраст от 5 до 15 години. Те събрали нужната информация с помощта на уреди за движение, които били прикрепени към талията на момчетата и момичетата веднъж годишно, пише в. „Daily mail“.

 

 

Резултатите показали, че физическата активност на децата значително намалява към 9-та им година, като тя е по-силно изразена при момичетата, които навлизат в пубертета. Подрастващите избягвали физическото натоварване, както в училище, така и у дома.

 

Тийнейджърите не са особено активни, не защото са мързеливи, а защото съхраняват енергията си за растеж и натрупване на мускули. Момичетата например избягват физически упражнения, защото енергията им е нужна, за да подготвят телата си за бъдещи бременности.

 

Тези резултати обясняват защо децата са толкова мързеливи. Реално техният мързел е еволюционен, а не психологически. От много години биологичният часовник на човека работи така, че да се съхрани максимално енергия по време на тийнейджърските години и за възпроизводството на индивида.

 

Ето ви една реална причина да обясните на родителите си защо толкова много ви мързи да учите и да си почистите стаята! :D

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ninethou
преди 10 години

Някои неща опират до възпитание и най-вече амбиция.

shusha
преди 10 години

Пхахаха :Д Не ми се вярва да е вярно, но ми харесва :д

game
преди 10 години

Абсурдно,но може би е истина.. :P

HornedDemoN
преди 10 години

На мен това ми звучи абсурдно, но това е мое мнение. Последното изречение е всъщност целият смисъл от статията - измисляне на поредното оправдание.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия