Няколко съвета, които ще направят пътуването ти безпроблемно и приятно

2015-01-06 15:15:00
Няколко съвета, които ще направят пътуването ти безпроблемно и приятно
Снимка: thinkstockphotos.com

След няколко седмици ти се очертава да пътуваш и искаш всичко да бъде наред, да ти е спокойно и да си прекараш незабравимо. За да нямаш излишни ядове и да не си под стрес, трябва да се приготвиш няколко дни по-рано и да направиш няколко важни неща, които ще ти помогнат пътуването ти да мине безпроблемно:

 

Провери си банковите карти – виж колко пари имаш в тях и до кога са валидни. Няма да е никак готино да заминеш и 2 дни по-късно да разбереш, че картата ти е изтекла и не можеш да я ползваш. Провери това поне 10 дни, преди да заминеш, за да имаш достатъчно време да си изкараш нова, ако старата изтича скоро. Ако нямаш време да го направиш, изтегли си всичките пари и плащай в кеш.

 

 

Внимавай с обменните курсове – ако ще пътуваш в чужбина, трябва предварително да обърнеш пари, за да може да плащаш безпроблемно там, където отиваш. Информирай се кои бюра имат изгоден курс и отиди и обмени парите си там. Не рискувай с места, които са неизвестни или изглеждат съмнително. Все пак става въпрос за парите ти и то вероятно за не малка сума!

 

Не взимай много багаж – дори да си момиче, това не е оправдание, особено ако пътуваш извън страната и ще сменяш няколко транспорта, преди да стигнеш до хотела си. Бъди реалист и вземи неща, които наистина ще ти бъдат необходими. Ако летиш със самолет, провери какъв е лимитът на багажа – размери и тегло, и ги спазвай стриктно, в противен случай може да ти се наложи да платиш на място свръхбагаж, а това не е никак евтино удоволствие.

 

Записвай си разходите – хубаво е да знаеш предварително колко пари ще ти трябват горе-долу. Провери цените на музеите и местата, които искаш да посетиш, както и на градския транспорт, ако ще използваш такъв. След това е хубаво да си водиш записки и на разходите, които правиш, за да не изхарчиш повече пари, отколкото си предвидил.

 

Пазарувай от супермаркетите – може да се поглезиш и 1-2 пъти да седнеш да хапнеш в някое заведение, но се старай да си взимаш храна от магазините, защото така прехраната ще ти излезе много по-евтино. Ако имаш къде да си готвиш и обичаш да го правиш, може да приготвяш храната си в хотела/апартамента.

 

Пазари се – това не става навсякъде, но ако си в страна, където е възможно, прави го. Така хем ще пазаруваш на по-ниски цени, хем ще се забавляваш, защото пазаренето определено създава емоции.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия