Видовете хора, които трябва да изхвърлиш от живота си

2015-03-24 14:19:00
Видовете хора, които трябва да изхвърлиш от живота си
Снимка: thinkstockphotos.com

Има хора и хора. Някои са добри, други не чак толкова. За да нямаш излишни проблеми и негативни емоции, внимавай с кого общуваш. Има няколко вида хора, които е по-добре да избягваш. Виж кои са те:

 

Егоистите – умереният егоизъм е препоръчителен, но има хора, които наистина не знаят кога да спрат да говорят за себе си. Те са склонни да говорят часове наред за своите проблеми, без да се поинтересуват как се чувства техният събеседник. Егоистите искат да им се дават съвети, проблемите им да бъдат дискутирани и анализирани, да им се предлагат няколко гледни точки и по възможност решение. Ако ти решиш да се опиташ да споделиш нещо, възможно е егоистът да мълчи известно време и да те слуша, а накрая, вместо да ти даде съвет, просто да каже „Не знам какво да те посъветвам“ и да обърне разговора за себе си.

 

 

Неосъзнатите – това са хора, които правят едно, а говорят друго. Често осъждат хора, на които приличат, без да осъзнават това. Трудно им е да се самооценят правилно, защото са прекалено влюбени в себе си. Смятат, че притежават повече положителни качества, отколкото отрицателни, но истината не е такава.

 

Комплексарите – няма човек, който да няма комплекси, но някои хора прекаляват с поведението си. Много е досадно да слушаш по цял ден за недостатъците на някого и да виждаш, че този човек не прави нищо, за да се промени. Какъв е смисълът да се оплакваш колко си дебел, докато набиваш поредния шоколад? Щом мислиш, че си дебел – започни да ходиш на фитнес, ако не го правиш – престани да натоварваш околните с комплексите си.

 

Лицемерите - още едни неприятни хора, които е препоръчително да избягваш. Те обичат да говорят това, което искаш да чуеш и постоянно злословят зад гърба на околните. Лесно ти е да си направиш сметката, че когато не са в твоята компания, говорят лоши неща и за теб. Няма смисъл да се сближаваш с такива хора, особено да им доверяваш тайните си, защото ще станат достояние на всички.

 

Постоянно с нови приятели – хубаво е човек да се запознава с нови хора и да се сприятелява, но има нещо странно при хората, които всяка година имат нови най-добри приятели и компании. Възможно е да срещат хора, с които да не си пасват или които да ги предават, но по-скоро причината е в тях и другите се отдръпват.

 

Приятелят на всички – няма как да бъдеш приятел на всички. Няма как всички хора да те харесват. Може да имаш много приятели, повечето хора да те харесват, но онези, които се опитват да угаждат на всички, са хора, които имат ниско самочувствие за себе си и искат хората да ги харесват, за да повишат егото си и защото имат интерес от това. А за какво ти е да се занимаваш с интересчии?

 

Истинското приятелство в днешно време се среща изключително рядко. Затова, ако имаш истински приятели около себе си, направи всичко възможно да ги задържиш. Не забравяй, че приятелството се основава на доверие. В никакъв случай не прави неща, които могат да навредят на приятелите ти и да ги накара да загубят доверието в теб. Защото доверието се гради трудно и с течение на времето, но са нужни няколко секунди, за да бъде разрушено.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия