Как негативните хора пречат на успехите ти

2015-03-20 14:15:00
Как негативните хора пречат на успехите ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко често общуваш с негативни хора? Вероятно се веднага се сещаш поне за няколко човека, които винаги са нацупени, постоянно мрънкат или просто няма грам позитивизъм в тях. Тези хора са буквално вредни за околните. Те влияят зле на всеки около тях. Как по-точно?

 

Създават ти лошо настроение. На първо място един такъв човек може да убие доброто ти настроение. Събуждаш се, а денят ти започва страхотно. Не можеш да спреш да се усмихваш и се чувстваш супер. Изведнъж се срещаш с такъв негативен човек и без да се старае, настроението ти спада до минимум. Много е лесно някой да помрачи хубавото настроение. Затова е добре да ограничиш контактите си с тези хора.

 

Те подхранват съмненията ти. Във всеки от нас най-често се борят два гласа. Единият ни казва, че ще се справим и че всичко е възможно. Другият изразява съмнение и най-често ни спира от това да правим лудости и грешки. Проблемът е ако се доверяваме повече на втория глас. Негативните хора около нас ни помагат именно в това, да се колебаем относно възможностите си.

 

Усилват страховете ти. Всеки човек се страхува от нещо. Страхът е нещото, което ни спира да преследваме мечтите и целите си. Човек трябва да се стреми да загърбва страховете си, за да се осмелява за нови крачки. Проблемът е, че негативните хора усилват страховете ти. Така се отдаваш на страха от новото, от липсата на опит и се отказваш да следваш мечтата си.

 

Негативните хора се грижат само за себе си. В повечето случаи негативните хора не знаят и не осъзнават, че натоварват другите. Така един отрицателно настроен човек идва, излива негативизма си и си отива. Той се е освободил от една тежест, която го е натоварвала, но не мисли, че по този начин товари околните. Изведнъж се оказва, че се чувстваш емоционално изтощен и изморен от срещата с такъв човек.

 

Негативните хора носят допълнителен стрес. Ежедневието ни е изпълнено със стрес, който може да предизвика дори здравословни проблеми. Негативните хора те затрупват със стрес, който те натоварва и те отдалечава от мечтите ти. По пътя към успеха, срещаш достатъчно проблеми и пречки, които са достатъчно стресиращи. Отдалечи се от натоварващите и негативни хора, защото те не ти носят нищо хубаво.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия