Как да се отличиш от тълпата [част първа]

2015-03-13 18:02:00
Как да се отличиш от тълпата [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки тийнейджър иска да бъде уникален и интересен. Известността е мечта на всеки млад човек, защото по този начин се чувства харесван и има по-голямо самочувствие. Искаш да си най-известното момче/момиче в училище, да имаш много обожатели и да си заобиколен/а от цяла тълпа приятели. Всъщност това не е невъзможно, просто трябва да се научиш да се отличаваш от останалите. Как да бъдеш забелязан/а в тълпата?

 

Усмихвай се. На първо място трябва да бъдеш усмихнат човек. Винаги усмихнатите хора са по-забелязвани и харесвани от останалите. Никой не обича намусени хора, затова е време и ти да се покажеш като по-щастлив и позитивен човек. Всеки ден се разминаваш на улицата с десетки хора, забили поглед в земята и с тъга, изписана на лицата. Бъди различен/на и се усмихни, по-лесно е отколкото си представяш!

 

Смях. Той е най-доброто лекарство за всякакви тревоги и мъки. Естествено е, че трябва много да се усмихваш и да се смееш. Опитвай се да създаваш настроение около себе си, забавлявай хората, разказвай смешни истории и покажи чувството си за хумор. Когато другите те смятат за забавен човек, определено ще изпъкнеш.

 

Живей здравословно. Отдавна мина модата на цигарите и вредната храна. Сега вече е модерно да се спортува, да се живее здравословен начин на живот и да се откажат вредните навици. Разбира се, че хората, които излъчват здраве, са много по-привлекателни за околните. Намери спорта, в който си най-добър и покажи какви резултати можеш да постигнеш. Остави вредните храни и навици и се опитай да се погрижиш за здравето си.

 

Изслушвай. Живеем толкова забързан живот, че не се замисляме как комуникираме с близките и с познатите си. Уж имаме много хора около себе си, но познаваме ли ги наистина? Опитай се да слушаш повече какво говорят хората около теб. Когато някой иска да ти разкаже нещо, не го отпращай и не се прави, че го слушаш, а наистина вникни в това, което ти казва.

 

Развивай уменията си. Много е важно какви умения имаш. Трябва да се развиваш постоянно и да усвояваш нови неща. Способностите, които притежаваш, могат да те направят много по-интересен за околните, а също и уникален. Колкото повече неща умееш да правиш, толкова повече индивидуалност ще имаш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия