Няколко промени, които ще направят живота ти по-хубав и усмихнат

2015-01-30 12:31:00
Няколко промени, които ще направят живота ти по-хубав и усмихнат
Снимка: Dreamstime

Първият месец от 2015 година е вече почти към края си. Това обаче не означава, че не може да промениш някои свои навици и да направиш живота си по-хубав. Поставянето на ново начало не трябва да се случва само в началото на новата година, а всеки ден, всеки път, когато имаш желание за промяна. Има няколко неща, които повечето от нас правят, които ни пречат да бъдем истински щастливи. Виж кои са те и се опитай да се отърсиш от тях:

 

Да се ядосваш, че не ти обръщат внимание във Facebook – това е наистина глупаво, защото не е важно какъв интерес има към теб в социалната мрежа, а какъв има в реалния живот. За какво са ти лайковете на снимките, постовете, песните, които качваш? Това наистина ли те кара да се чувстваш по-добре? Смяташ ли, че като 50 човека ти харесат новата профилна снимка, това ще направи деня ти по-хубав? Замислял ли си се всъщност колко от приятелите ти във Facebook са хора, на които може да разчиташ в реалния живот? Не е важно колко лайка имаш в социалната мрежа, а що за човек си, колко приятели имаш и доволен ли си от живота си.

 

 

Да живееш живота, който родителите ти искат да имаш – хубаво е да слушаш съветите на родителите си, все пак те имат повече житейски опит от теб, но това не означава, че трябва да оправдаваш всичките им очаквания и да живееш живота, който те искат за теб. В крайна сметка един живот имаме и трябва да го живеем така, както ние искаме, а не както другите очакват от нас. След 18-годишна възраст може да взимаш всякакви решения, без да се притесняваш дали това им харесва или не. Преди това трябва да се съобразяваш малко или много, особено ако те издържат и плащат образованието ти.

 

Да се виждаш с хора, които не са ти приятни и да правиш неща, които не ти харесват – защо трябва да прекарваш свободното си време с хора, които не ти допадат? Не е нужно да харесваш всички или да се харесваш от всички. Когато някой не ти харесва, просто не излизай с него. Същото е и с нещата, които може да правиш в свободното си време. Ако цялата ти тайфа приятели отиде да играе на боулинг, но на теб не ти се играе или отиди с тях, за да сте заедно и да се забавлявате или прави нещо друго – сам или с други приятели. Не е нужно да играеш боулинг, само за да не се цепиш от групата. Важното е да правиш неща, които ти доставят удоволствие, а не просто да отбиваш номера.

 

Да носиш дрехи и обувки, които не са ти удобни – ясно ни е, че повечето хора, особено жените, са склонни да носят неудобни тоалети, само защото са си ги купили за много пари или ги харесват като визия. Но да бъдеш цял ден с дрехи и обувки, които не са ти удобни, е доста натоварващо. Хубаво е да се чувстваш комфортно в нещата, които носиш. Затова не залагай само на визията, но и на удобството.

 

Да търсиш перфектното гадже – колкото по-рано осъзнаеш, че няма перфектни хора, толкова по-добре за теб. Разбира се, това не означава да правиш компромиси със себе си и да бъдеш с всеки, който прояви интерес към теб. Но не слагай прекалено високи изисквания към половинката си, защото така ще се обречеш сам дълго време да си без гадже, защото няма да се намери човек, който да покрива критериите ти.

 

Да трупаш стари дрехи – хубаво е да си създадеш навика да изхвърляш дрехи, които не си носила повече от два сезона. Щом не си облякла любимия си потник последните две лета, шансът да го направиш някога отново клони към нула. Вместо да задръстваш гардероба си със стари дрехи, които няма да носиш, направи място за нови и актуални неща, които може да си купиш при следващия шопинг.

 

Да са опитваш да угодиш на всички – не, че трябва да се държиш егоистично, но няма нужда да пропиляваш време и енергия в опити да угодиш на хората около теб. Ако нямаш желание да помогнеш, не го прави. Ако някой иска от теб да се промениш, но ти не го искаш, не го прави. Живей живота си така, както искаш, но без да пречиш на останалите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия