Новогодишните обещания, които даваме, но не изпълняваме

2015-01-07 18:24:00
Новогодишните обещания, които даваме, но не изпълняваме
Снимка: freedigitalphotos.net

Новата година е повод за нови мечти, желания, обещания и намерения. През това време на годината си пожелаваме да сме здрави, щастливи, влюбени и куп други хубави неща. Истината е, че всеки човек обещава, че ще направи нещо през новата година, но рядко тези обещания се осъществяват. Кои са обещанията, които давате, но няма да спазите?

 

Спиране на цигарите. Това обещание се дава всяка година и никога не се изпълнява. Нова година е време за ново начало и ще е чудесно, ако ограничите тютюневия дим. Но въпреки това, много хора нямат воля и само обещават напразно. Не забравяйте, че дори да не спрете цигарите на 1 януари, а ден или месец по-късно, ще направите нещо чудесно за себе си.

 

Отслабване. Мечтаното тяло е другото обещание, което остава неизпълнено всяка година. Здравословното хранене и спортът не са лесно начинание, но иначе няма как да влезете във форма. Повечето хора твърдят, че от следващата година ще свалят излишните килограми и ще се хранят здравословно, но това остава само на думи. Затова, вместо да обещавате, по-добре е да си купите карта за фитнес като подарък за Коледните празници.

 

Ще уча повече. Това обещание си го дава всеки ученик/студент. Обикновено това се случва по Нова година, края на срока/семестъра и края на учебната/академичната година. И никога не се изпълнява. А истината е, че оценките ви няма да се подобрят сами, опитайте се да учите поне малко повече и да полагате усилия, със сигурност резултатите ще ви мотивират.

 

Ще спестявам. Обещавате си, че ще спестявате през следващата година, но е факт, че по коледните намаления се сдобихте с куп излишни вещи. Спестяването няма да е толкова трудно, ако спрете да давате парите си за ненужни неща. Просто преди да купите нещо, помислете дали наистина то ви трябва. Ограничете разходите и за излизане, като ходите на места, на които не ви трябват много пари.

 

Ще си намеря ново гадже. Любовните обещания са тези, които търпят най-голям неуспех. Всеки обещава нещо различно, някои да си намерят ново гадже, други да спрат да страдат заради мъж/жена или да не повтарят стари грешки. Истината е, че на любовния фронт никак не е лесно, но все пак е добре да помислите къде грешите във връзките си и да се промените.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия