Как да преживеем събиранията с роднини по празниците

2014-12-23 15:45:00
Как да преживеем събиранията с роднини по празниците
Снимка: freedigitalphotos.net

Обичате ли Коледните празници? Вероятно да, както повечето хора. Това е времето, което прекарваме с близките си, почиваме си, получаваме подаръци и много радост. Но признайте си, че не всичко е прекрасно, защото идва времето на досадните събирания с огромната рода. Понякога тези срещи могат да са приятни, но за съжаление в повечето случаи са досадни, натоварващи и изтощителни. Как да оцелеем?

 

Не преяждайте. Със сигурност домакините ще ви карат да опитате от всички гозби, които в повечето случаи са наистина вкусни. Но дни наред тъпкане с храна ще се отрази зле на фигурата и тонуса ви. По-добре е да не прекалявате с яденето. Не се срамувайте да отказвате, не сте длъжни да ядете повече, отколкото можете. Дори да ви казват, че сте прекалено слаб/а и имате нужда да хапнете, не приемайте такова изказване лично. Вероятно изглеждате супер, яжте колкото ви е приятно.

 

Не споделяйте твърде много. Роднините са добронамерени в повечето случаи и не искат да ви навредят. Но дори прекалената им загриженост или любовта им към коментирането и обсъждането може да ви навреди. Не споделяйте твърде много за личния си живот, за да не се окаже, че без да искате участвате в някоя интрига. Ако ви питат къде е гаджето ви, не казвайте, че сте скарани в момента, а кажете, че той/тя е със своето семейство. Ако имате слаб успех в училище, по-добре наблегнете на други ваши интереси и не казвайте колко двойки имате по математика. Има вероятност да ви изкарат абсолютно безхаберен човек, който няма да завърши дори средно образование.

 

Кандидатстване/планове/бъдеще. Определено се подгответе за всякакви въпроси, свързани с бъдещето ви. Очаквайте роднините ви да ви питат за всичко, свързано с кандидатстването ви за ВУЗ или новата работа, която сте започнали. Просто не давайте прекалено много обяснения. Ако не ви се занимава да отговаряте кажете, че се колебаете какво ще кандидатствате и имате още време да решите.

 

Гадже. Въпросите за гаджето са неизбежни. Ако нямате такова, ще ви питат защо нямате, ако имате, пак ще ви задават въпроси. Бъдете дискретни, запазете повечето информация за себе си. Най-добре е не споделяте много, за да не давате повод за клюки и интриги. Винаги ще е по-интересно, ако сте забулени в малко мистерия. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия