Как да спрем да завиждаме на чуждите успехи [част първа]

2014-12-17 18:00:00
Как да спрем да завиждаме на чуждите успехи [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Завистта е чувство, което сякаш е вродено на някои хора. Има такива, които сякаш винаги завиждат за нещо на останалите, други пък изобщо не могат и да си го помислят. Истината е, че почти на всеки човек му се е случвало да се почувства неприятно, ако друг постигне някакъв голям успех или притежава нещо. Истината е, че в това няма никакъв смисъл. Много по-градивно ще бъде ако се радвате за успехите на другите. Как да спрем да завиждаме за чуждите успехи?

 

Спрете постоянно да се сравнявате с другите. Все пак всеки е различен и върви по своя собствен път. Не знаете какво ще ви се случи утре и дали няма живота ви коренно да се промени за секунди. Затова спрете да се състезавате с другите хора и се съсредоточете върху вашето лично щастие.

 

Вашите постижения имат успех. Радвайте се на успехите, които постигате и не ги забравяйте. Дори да сте постигнали нещо дребно, давайте му нужната почит. Не бива да мислите, че големите успехи идват изведнъж. Стълбата към успеха е висока, трябва да изкачите всички стъпала. Затова се радвайте дори на дребните постижения, те са пътя към успеха ви.

 

Живейте живота си със страст. Ако вие не уважавате начина си на живот, не мислете, че някой друг ще го направи. Важно е сте щастливи от това, което правите. Ако нещо не ви харесва, опитайте се да го промените, а не да завиждате за успехите на другите. Ако някой е по-добър от вас, вместо да злословите по негов адрес, опитайте се да работите в насока развитие и усъвършенстване.

 

Признайте си истината пред себе си. Помислете си защо завиждате на успехите на хората около вас. Не бъдете тесногръди и помислете хубаво колко възможности има около вас, които пропускате, докато се тревожите за чуждите постижения.

 

Животът не е честен. Факт е, свикнете с тази мисъл. Само когато децата са малки смятат, че всичко в света е честно. Вече сте големи хора и трябва да разберете, че всъщност нищо не е честно и хората не са равни. Някои имат по-голям късмет, други се радват на по-голям талант, трети получават помощ от всякъде.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 9 години

Дори бих се радвал на някой чужд успех, защото напоследък само провали...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия