Защо не бива да живеем за мнението на другите

2014-11-08 15:15:00
Защо не бива да живеем за мнението на другите
Снимка: freedigitalphotos.net

Тийнейджърите често страдат, заради мнението на приятелите и познатите си. Понякога се чувстват отхвърлени, ако не се разбират със съучениците си или имат проблеми с приятелите си. Много младежи не си признават, но за тях мнението на околните е от огромно значение. Защо не бива да живеем за мнението на другите?

 

Загубвате идентичността си. Постепенно позволявате на околните да ви моделират. Вие не се приемате такива, каквито сте, а ставате различни, такива, каквито другите очакват от вас да бъдете. Така постепенно заличавате идентичността си и се променяте, заради хора, които най-често не ги е грижа за вас.

 

Постоянно искате да се харесвате на околните. Огромна грешка, която може да ви накара да изглеждате празни. Няма как да се харесате на всички. Винаги ще има някой, който ще ви мрази, друг, който ще ви завижда и трети, който ще ви обича. Не очаквайте, че всички ще искат да са приятели с вас. Това е невъзможно. Опитайте се да се държите добре с близките си хора, но недейте да се стремите да се харесате на всички.

 

Следвате мода, която не ви харесва. Ако хората около вас следват дадена мода, вие започвате да приемате техните разбирания. Това определено ви обезличава. Няма защо да го правите. Бъдете такива, каквито сте. Ако дадена мода ви харесва, следвайте я, но не го правете само и само, за да бъдете част от дадена компания.

 

Губите истинските си приятели. Докато се стремите да се харесвате на всички, да оставяте добро впечатление в околните и да сте винаги насреща за всеки, губите близките си хора. В един момент вие не ги оценявате, ставате апатични към тях, приемате ги за даденост. Така един по един ценните хора в живота ви си отиват, защото се променяте без да усетите. Това е грешката на много тийнейджъри. Не спирайте да мислите за истинските си приятели.

 

Губите реална преценка за себе си. Искате да се промените, за да ви харесват, определяте кое е правилно и кое не е, спрямо мнението на познатите и обкръжението ви. Така постепенно губите реална преценка и се оказва, че сами не можете да вземете решение. Ставате слаби и за най-малкото нещо се колебаете.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Много несериозна статия, като се има предвид, че смисъла на живота на някои хора е точно чуждото мнение.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия