Характерни болести според характера

2014-08-11 12:40:00
Характерни болести според характера
Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки човек си има характер. Някои са добродушни, други злопаметни, трети наивни и т.н. Наскоро стана ясно, че според характера човек може да разбере към какви болести е предразположен.

 

Психолозите са на мнение, че до голяма степен физическото здраве зависи от психическото състояние и до това какви емоции изпитва човек. Когато си постоянно под стрес, не се наспиваш достатъчно и се изнервяш за дреболии, няма как рано или късно да не си докараш психосоматични болести – язва на стомаха, захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза, псориазис и др.

 

 

Страхът води до болки в бъбреците, нуждата за власт на другите кара хората да бъдат хипертоници и постоянно да си въобразяват, че са болни от нещо, гневът води до проблеми с черния дроб, а чувството, че трябва да сте опора на хората около вас и възприемането на живота като тежест причинява болки в гърба и кръста. Агресията и критичността водят до ставни заболявания, липсата на емоционален контрол причинява алергии, хората, които настиват често, имат понижен имунитет вследствие на липса на емоции.

 

Емоциите, мислите и поведението се свързани с редица заболявания като диабет, стомашни проблеми, екзема, язва и т.н.

 

 

 

Видовете характер и характерните за тях болести:

 

Меланхолик – това са чувствителни, тихи, неуверени, свенливи, бавни, вечно уморени и без никакви емоции хора. Те често страдат от депресия, слаба имунна система, слаби капиляри, разширени вени, хемороиди, заболявания на нервната система и чревни заболявания.

 

Флегматик – това са слабо подвижни, изключително търпеливи, уравновесени, асоциални, консервативни, без емоции, трудно приспособяващи се към непозната обстановка и хора личности. Те страдат от стомашни проблеми, астма, бъбречни заболявания, влошено кръвообращение и ставни заболявания.

 

Сангвиник – това са живи, енергични, любознателни, изключително емоционални, съсредоточени, контактни, приспособими, дисциплинирани и уравновесени хора. Най-често имат проблеми с безсънието, кръвното налягане, мускулите, трудното съсирване на кръвта и мигрената.

 

Холерик – това са нетърпеливи, неуравновесени, избухливи личности, които като се вкопчат в една идея и трудно се преориентират към друга. Най-често страдат от сърдечно-съдови заболявания, неврози, проблеми със зъбите и заболявания на стомашно – чревния тракт.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ina7
преди 9 години

Не може ли да пуснете нещо и според цвета на чорапите?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия