Как да имате по-добър успех в училище

2014-10-05 14:57:00
Как да имате по-добър успех в училище
Снимка: freedigitalphotos.net

Учебната година вече започна, повечето ученици са все още на лятна вълна. Ранното ставане е трудна задача, защото сте изгубили навик, а стоенето в клас ви се вижда невъзможно. Летните безгрижни дни вече са в миналото, време е да се настроите на есенна вълна. Вероятно още не ви пишат оценки и не ви изпитват, но скоро учителите ще започнат да изискват повече от вас. Лошото е, че някои ученици се сещат в края на срока, че искат хубави оценки. Това е голяма грешка. Сега ще ви дадем няколко съвета как да имате по-добър успех в училище.

 

Бъдете постоянни. Повечето учители се дразнят, когато видят големи претенции от учениците в края на срока или годината. Тогава всички искат шестици, дори да са били несериозни месеци наред. Това е голяма грешка. За да имате хубав успех, трябва да сте постоянни. Недейте да си мислите, че с едно прочитане на 10 урока, ще изкарате шестица на контролното. Най-добре е всеки ден да се подготвяте, а не да оставяте всичко в последната вечер преди контролното. Така определено ще постигнете по-добри резултати.

 

 

Слушайте в час. Повечето учители се опитват да обясняват добре уроците си. Старайте се да слушате и да участвате в клас. Ако през цялото време си намирате странични занимания, просто си губите времето. Много по-трудно е да се опитате да разберете нещо сами вкъщи, отколкото да ви го обясняват в училище. Ако имате въпроси питайте и не се притеснявайте, че не сте схванали от първия път.

 

Не забравяйте за консултациите. Всички преподаватели имат часове за консултация. В тези часове можете да помолите учителя да ви обясни отново урок, който не сте разбрали или сте пропуснали, заради отсъствия.

 

Водете си записки. Някои учители изобщо не диктуват план на урока. Това не означава, че не трябва да си водите записки. Учете се още от сега да си записвате най-важното, защото в университета никой няма да ви диктува.

 

Не отсъствайте. Ако бягате от училище, няма как да очаквате добри оценки. Старайте се да присъствате в клас. Учителите го забелязват и не гледат с добро око учениците, които бягат и имат много отсъствия. Така само си създавате излишни проблеми.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия