Как да имаме по-продуктивен ден

2014-08-12 19:33:00
Как да имаме по-продуктивен ден
Снимка: freeimages.com

Всеки един от нас иска да успее да разпредели времето си така, че да свърши задълженията си за максимално кратко време, а останалото да оползотвори в почивка или забавление. Осъзнаваме, че с идването на лятото, мързелът в нас се покачва значително, поради което сме ви подготвили няколко трика, чрез които да си осигурите наистина ползотворен ден, в който хем да не изоставате с работата и задълженията си, хем накрая да имате свободно време. Ето какво е нужно да направите:

 

 

Подготовка

 

Колкото и странно да звучи, за да имаме ползотворен и продуктивен ден, трябва да се подготвим за него, още преди да е дошъл. Кафето сутрин не е достатъчно, поради което е добре да се погрижите за себе си още вечерта, преди въпросния ден. За целта според специалисти най-добре е да се отдадете на изкуство. Според тях творчеството преди лягане спомага за развиването на мозъка, както и за концентрацията на следващия ден, така че порисувайте или пък попейте, независимо какъв ще е крайния резултат.

 

Съсредоточете вниманието си само върху една задача

 

В днешно време сме свикнали да вършим по много задачи едновременно. Може би прихванали от технологиите, в които постоянно се внедрява така нареченият мултитаскинг, ние също се опитваме да им подражаваме, не осъзнавайки, че по този начин всъщност си вредим. Научно доказано е, че когато вършил по няколко неща едновременно всъщност пилеем времето и концентрацията си, поради което учените съветват да подредим задачите си според приоритета им и да ги вършим една по една.

 

Не забравяйте за химикала и хартията

 

Както стана дума по-горе, технологиите определено са ни завладели. Те са навсякъде около нас и все по-често осъзнаваме, че използваме таблета или телефона, за да си записваме важни идеи и хрумвания. Според специалистите обаче, ако използваме химикалка и хартиен тефтер ще бъдем далеч по-продуктивни и ползотворни, тъй като според техни изследвания използването на химикал и хартия активизира мозъка, на което се дължи и скока в ефективността ни в дадено занимание.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия