Как да бъдеш близък и в добри взаимоотношения със своя/та брат/сестра

2014-08-07 12:41:00
Как да бъдеш близък и в добри взаимоотношения със своя/та брат/сестра
Снимка: thinkstockphotos.com

Да имаш брат или сестра е нещо невероятно, което тези, които са единствено дете в семейството си, никога няма да разберат. Братята и сестрите, които имат малка разлика в годините и общи приятели, са изключително близки. Другите обаче трябва да полагат усилия, за да не загубят връзката помежду си. Има много начини да укрепите отношенията си, просто трябва да се постараете.

 

Празнувайте заедно семейните празници – дори да живеете в различни градове или държави, трябва да правите така плановете си, че да сте заедно със семейството по време на семейни празници и събирания. Тези моменти ще останат завинаги в съзнанието ти и ще ти помогнат да си по-близък със своя/та брат/сестра. Семейните събирания са изключително важни за здравите взаимоотношения в семейството, затова не бива да ги пропускаш без основателна причина за това.

 

 

Поддържайте връзка – в днешно време човек може да поддържа връзка със своите приятели и роднини, където и да се намира. Отделяй нужното време на най-близките си, особено на семейството си. Говори с брат/сестра си на всякакви теми и си споделяй това, което те интересува и което ти тежи. Винаги ще срещнеш разбиране и подкрепа от него/нея, все пак сте роднини.

 

Отидете заедно на почивка – може да отидете заедно някъде, за да заздравите взаимоотношенията си. Може да сте само двамата/двете, а може и да сте голяма компания, с която да се забавлявате. Няма значение дали ще има други хора, важното е да прекарате максимално време заедно и да си създадете общи спомени. Изберете място, където не сте ходили и двамата/двете и отидете да се забавлявате и сближите.

 

Избягвайте семейните скандали – във всяко семейство има недоразумения и скандали. За съжаление, някои роднини нарочно провокират останалите, за да създадат напрежения и драма и да гледат сеир отстрани. Не се поддавай на такива провокации и в никакъв случай не се обръщай срещу семейството си. Каквото и да става, ти трябва да си зад тях и да ги защитаваш. По възможност изобщо не се намесвай в семейните драми и не повишавай тон на семейството и роднините си.

 

Станете приятели – повечето братя и сестри имат нормални взаимоотношения като между братя и сестри. Опитайте те да се сближите повече и да станете приятели. С времето ще установиш, че брат/сестра ти е най-добрият/добрата ти приятел/ка и само на него/нея може да се довериш напълно.

 

Обсъждайте гаджетата си – повечето братя и сестри си говорят за всичко друго, но не и за връзките, които имат. Няма нищо притеснително да обсъждаш личния си живот, стига, разбира се, да не изпадаш в подробности, които те карат да се чувстваш неловко. Сподели това, което те вълнува и потърси съвет от брат/сестра си. Ще видиш, че след един такъв откровен разговор, ще се чувстваш много по-добре и ще го/я усещаш много по-близък/близка.

 

 

Подкрепяйте се – каквото и да става, трябва да подкрепяш своя брат/сестра. Ако виждаш, че прави нещо погрешно и не е поел/а по правилния път, кажи му/ѝ го, но не бъди прекалено настоятелен и досаден. Дори да не прави правилното нещо, подкрепи го/я в начинанието, с което се е захванал/а. Твоя/та брат/сестра има нужда от твоята подкрепа и иска да е сигурен, че ти си там и ще му/ѝ помогнеш, каквото и да става. Двамата/двете със сигурност ще се сближите, ако бъдете заедно в тежките и трудни моменти.

 

Каквото и да става, не биваш да губиш връзка със своя брат/сестра, защото след години може той/тя да остане единствен от семейството ти - не забравяй, че родителите ти са по-стари и най-вероятно ще си отидат от този свят преди теб и твоя/та брат/сестра. Затова се старай да имате добри взаимоотношения и да си бъдете близки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия