Децата без братя и сестри са по-щастливи от останалите

Единствените деца в семейството са по-щастливи от тези, които ежедневно се състезават със своите братя и сестри за вниманието на родителите. Те са по-уверени  и са доволни от живота, който имат. 33% от децата споделят, че редовно по-големите им

2010-11-15 23:07:47
Децата без братя и сестри са по-щастливи от останалите
Единствените деца в семейството са по-щастливи от тези, които ежедневно се състезават със своите братя и сестри за вниманието на родителите. Те са по-уверени  и са доволни от живота, който имат. 33% от децата споделят, че редовно по-големите им братя и сестри ги бият, взимат им играчките и ги обиждат.

Преди години според изследванията, които били направени, се установило, че единствените деца са асоциални и са свикнали да им угаждат, т.е са големи егоисти. Направените проучвания през 2010 година във Великобритания показват, че децата без братя и сестри са щастливи и са им спестени ежедневните спорове и скандали. Но има и нещо, което винаги ще им липсва - подкрепата от братята или сестрите им, въпреки че се карат, в доста моменти те си и помагат. Скандалите между тях влияят негативно и върху родителите. Някои предпочитат да стоят настрана и да не се месят, други го правят доста рядко.

Има деца, които така и не успяват да намерят общ език със своите братя и сестри. Това ги кара да се чувстват нещастни и да търсят проблема в себе си. Доста хора смятат, че единствените деца са самотни, но това определено не е вярно.

Във Великобритания все повече семейства имат само по един наследник. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия