Как да се облечем, когато отиваме на интервю за работа

2014-07-24 13:01:00
Как да се облечем, когато отиваме на интервю за работа
Снимка: freedigitalphotos.net

Служебният дpecкoд - дори и в най-лекия си вариант - не позволява твърде много фриволности. Тогава как да го съчетаете с горещото лятно време? Спокойно, има решение и на този проблем. Да бъдете едновременно елегантни, леко облечени и в тон с изискванията на работното място, е напълно постижимо. Трябва само да знаете какво и как да комбинирате. Предлагаме ви няколко практични варианта, с които може да сте сигурни, че няма да сгрешите.

 

Повечето тийнейджъри нямат опит с ходенето по интервюта за работа и общуването в официално-деловата сфера. Това е причината, поради която допускат някои основни грешки. Когато ходите на интервю за работа е много важно как ще се облечете. Като за начало забравете за дрехи, които ви причисляват към някаква общност – тениски с рок групи, смъкнати панталони. Трябва да се научите да се обличате спрямо обстановката, в която попадате. Сега ще ви дадем няколко съвета, подходящи за лятото.

 

Малка цветна рокля. Класическата малка черна рокля през лятото не е добра идея. Не само заради цвета, а и заради цялостното строго излъчване, което има. Но ако се чувствате удобно в такава дреха, просто я заменете с неин цветен вариант -например слънчево жълто, кремаво или нежна праскова.

 

Пазете се от твърде наситените и сигнални цветове - като червено или розово, тъй като те привличат много вниманието и са по-подходящи за друг тип атмосфера. Но пък може да разнообразите модела с малко по-свободен - например кройка тип камбана или в духа на 60-те години, или пък да заложите на флорален десен в черно и бяло.

 

 

При по-лежерна обстановка. Ако работното място позволява по-артистично облекло, то отново не бива да престъпвате добрия тон. Ултракъсата пола не е подходящ вариант. Но може да облечете разкроена пола с дължина малко над коляното. Гащеризон, стига да ви стои добре, може да си позволите само при условие, че става дума за елегантен модел. Панталон до коляното с елегантна риза също е добра идея, стига обстановката да го позволява.

 

 

В панталон. Панталонът с кройка, съобразена с особеностите на вашата фигура е удобна дреха за ежедневието. През лятото изберете светъл или цветен вариант. Светлия цвят комбинирайте или с блуза без ръкави в същия нюанс, или с нещо цветно, но в пo-дискретна тоналност. Цветният панталон стои много добре с бяла блуза.

 

Когато избирате комбинация с панталон, не е проблем да съчетаете и малко по-разголена дреха в горната част на тялото. Не става дума, разбира се, за блуза с шокиращо дълбоко деколте. Деколтето в офиса не трябва да е твърде голямо, според изискванията на етикета. Но пък може да си позволите разголени ръце в рамките на разумното.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия