Къде да отидеш на почивка и как да си прекараш максимално готино с малко пари?

2014-07-04 13:38:00
Къде да отидеш на почивка и как да си прекараш максимално готино с малко пари?
Снимка: thinkstockphotos.com

От няколко дни лятото вече е при нас, навън е топло и времето е идеално както за почивка, така и за плаж. Някои от вас може вече да имат планове къде да почиват това лято, но със сигурност има и такива, които все още се колебаят.

 

През горещите летни месеци повечето хора предпочитат да почиват на морето, където могат да събират слънчеви лъчи и да се разхлаждат във водата. Няма нищо по-релаксиращо от излежаването на плажа с книжка в ръка и коктейл „на една ръка разстояние“.

 

Като цяло вариантите за почивка на морето са два – на родното Черноморие или в чужбина. Курортните в България не са никак малко и са разнообразни, така че е хубаво да се спрете на такъв, който отговаря на вашите изисквания. Ако искате купони до зори и много млади хора на едно място, посетете Приморско, Китен или Слънчев бряг, ако пък предпочитате спокойствието, съветваме ви да отидете в Созопол, Лозенец или Резово.

 

 

В последните няколко години ходенето на море извън България излиза на същите цени, а понякога и по-евтино, стига човек да попадне на подходяща оферта. В момента има евтини полети до Дубай, а и цените на хотелите са двойно по-ниски в сравнение със зимните месеци. Причината е, че в момента там е доста горещо и мюсюлманите честват Рамадан, но ако тези две неща не ви притесняват, съветваме ви да разнообразите лятната си почивка и да отидете на ново и доста по-различно място. Ако нямате финансовата възможност да го направите или не може да виреете на прекалено горещо, то тогава може да отидете в някоя от съседките ни. Гръцките курорти са наблизо и определено си заслужават. Плажовете са много по-хубави и безлюдни от нашите, а и водата е доста чиста. Обслужването също е на ниво. Турските курорти пък са известни с прекрасното отношение на персонала. Там ще се чувствате комфортно и ще ви глезят по цял ден.

 

Ако не си падате по плажовете и моретата, може да отидете на планина. Със сигурност ще успеете да се отпуснете и да релаксирате сред природата и свежия и хладен въздух. Там също може да хванете слънчев загар и да си прекарате страхотно, особено ако се съберете весела компания.

 

Как да си прекарате максимално добре с малко пари?

 

1. Не ходете на почивка в периода 1 юли – 31 август – тогава цените са осезаемо по-високи, защото всички се възползват от лятото. На морето с пълна сила важни „Ден година храни“ и поради тази причина всички хотелиери и ресторантьори надуват изкуствено цените. По-добре отидете на почивка в началото на септември, когато времето все още е хубаво, а жегите не са толкова непоносими.

 

2. Обменете си достатъчно валута – ако сте решили да почивате извън България, хубаво е да си обмените достатъчно пари, докато сте все още тук. Първо, може трудно да намерите място, където ще обърнат левово в местната валута и второ, дори да намерите, ще ви излезе адски солено. Затова е по-добре да си обърнете повече пари и да ви останат, отколкото да не ви стигнат.

 

3. Съберете се по-голяма група - колкото повече хора заминете, толкова по-евтино и весело ще ви бъде. Ще имате възможност да си наемете апартамент, който хем ще ви е по-удобен, хем ще ви излезе по-изгодно.

 

 

4. Организирайте се от рано - колкото по-рано си направите резервация, толкова по-голяма отстъпка ще получите. Защо обзаведеният апартамент излиза по-евтино от хотелската стая?

 

Защо обзаведеният апартамент излиза по-евтино от хотелската стая?

 

Когато човек си наеме обзаведен апартамент, той се чувства почти като у дома си, защото има всичко необходимо. Може да стане и да закуси, когато пожелае. Няма точно определени часове за закуска, обяд и вечеря, които трябва да следи, защото вече си е платил за ядене и не иска да го изпуска. Има достатъчно място в апартамента и не се чувства „като в кутийка“, налагайки се постоянно да мести нещата си из тясната хотелска стая. По-удобно е за хора, които искат да бъдат заедно, но искат да имат и лично пространство. Все пак не е приятно да спите четирима души един до друг, нали? По-хубаво е всеки да си има стая и да може да си почива на спокойствие в нея.

 

Както вече споменахме в обзаведените апартаменти човек разполага с всичко, което му е нужно, за да си сготви или да закуси. Вместо да ходите по ресторанти, за да ядете, може да си правите любимите ястия и в апартамента. Така хем ще ви излезе по-евтино, хем ще сте сигурни, че ще ви е вкусно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия