Няколко съвета, преди да заминеш на почивка [част първа]

2014-05-05 16:01:00
Няколко съвета, преди да заминеш на почивка [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото наближава с пълна сила, макар времето навън да не го показва особено. Пролетта вече е в разгара си и някои хора от сега започват да се подготвят за лятната си почивка или правят пътешествия още от сега, когато макар и дъждовно, времето позволява разходки, пътувания и почивки. Сега няма да говорим за диети и опитите да се вмъкнете в миналогодишния бански костюм. Сега ще поговорим за подготовката на пътуването.

 

Без значение дали ще ходите с родителите си, с гаджето или с приятели на море, планина или на друго място, има някои важни неща, които ако съблюдавате, няма да направите почивката си кошмарна. Сега ще ви дадем няколко съвета, които ще ти помогнат да си изкараш приятно и без проблеми.

 

Ако ходиш с родителите си, уговорете се за някои „правила“. Семейните почивки са приятни и могат да са забавни, дори изобщо да нямаш желание да ходиш с родителите си на море/планина. Опитайте се да си спечелите свобода и се разберете предварително относно вечерния час и излизанията. Така ще предотвратите много караници и ненужни нерви.

 

 

Ако ходиш с приятели на почивка, може би очакваш всичко да е прекрасно и приятно, да се насладиш на един безкраен купон. Това може да се окаже, че не е точно така в действителност. Не си мисли, че ако с тайфата се разбирате прекрасно, докато сте във вашия град, то това ще бъде така и на друго място. Да съжителстваш с даден човек може да се окаже по-трудно, отколкото си мислите. Помислете хубаво дали някои дребни навици на най-близките ви приятели няма да се превърнат в причина да се скарате и да си разваляте настроението през цялото време.

 

С гаджето. Може би това е една от най-романтичните почивки, на море/планина с гаджето. Със сигурност ще ви остане спомен, особено ако ви е за първи път, но въпросът е споменът да не е кошмарен, а да е прекрасен. Трябва да сте подготвени, че за това време, в което сте само двамата, ще видите много от недостатъците на другия, които не сте забелязвали до сега. Това е съвсем нормално, но може да се превърне в голям проблем, дори да се стигне и до раздяла.

 

За да бъде спокойно всичко и да се намалят възможните проблеми до минимум, трябва да подберете правилното място за почивка. Без значение дали сте с приятели, или с гадже, помислете добре къде ви се ходи. Дали на познато и проверено място, или искате да видите нещо ново, да посетите курорт, който не сте до този момент? Трябва да съгласувате всичко с останалите хора, които ще идват с вас, за да няма разочаровани.  

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия