Защо приятелите ни изоставят?

2014-07-12 15:58:00
Защо приятелите ни изоставят?
Снимка: freedigitalphotos.net

Приятелството е много деликатна тема. Някои хора смятат, че няма истинско приятелство и че всички хора са използвачи, гледат си сметката и изобщо не ги интересуват другите, а само личната изгода. Други хора смятат, че приятелите наистина съществуват и хората могат да бъдат честни, безкористни и наистина си струва да имаш приятели.

 

Което и мнение да споделяте, сигурно ви се е случвало да бъдете разочаровани от човек, който ви е близък. Това е наистина неприятно, защото когато си обичал и си разчитал на някого, изведнъж той те предава. Тези случки са болезнени, но ни дават някои уроци. Сега ще ви разкажем повече за това защо разочароваме приятелите си.

 

 

Нова любов. В тийнейджърските години всичко е прекрасно, но всичко е и ново. В това време изживяваме любовта за първи път, изпитваме разочарования от гаджетата си, страдаме и обичаме. Но когато има любов, е много трудно да се направи баланса между приятелите и гаджето. Ако сте свикнали да се виждате с тях всеки ден, когато си хванете гадже, срещите ви рязко намаляват. Това е нормално, но трябва да обясните на приятелите си, че не ги обичате по-малко, а че просто имате нужда да прекарвате време с гаджето си.

 

Неизпълнено обещание. Отговорността е също така важна, както и честността. Ако сте обещали да помогнете на приятел за нещо, ако имате уговорка, спазвайте я. Ако един-два пъти не сте успели да се справите, няма страшно. Но ако всеки път закъснявате, не смогвате, забравяте или показвате по някакъв начин незаинтересованост, не очаквайте приятелите ви да не ви се ядосат. И определено ще имат право.

 

Лицемерничите. Това е доста грозна черта. Не бива да бъдете лицемерни и да се държите чудесно с приятелите си, но зад гърба им да сипете обиди и да обяснявате колко са ви неприятни. Това поведение е долно и не е хубаво да се държите така. Ако искате верни приятели и хора, на които да разчитате, нямате право да ги обиждате. А ако те наистина не ви пасват, намерете си друга компания.

 

Интриги. Ако сте компания, никога недейте да плетете интриги. Хората си споделят, изпускат се случайно или просто коментират. Така много лесно ще излезе на яве, че вие плетете интриги. Това ще разочарова приятелите ви и вероятно ще спрат да комуникират с вас.

 

Егоизъм. Това е наистина дразнеща черта, която приятелите ви няма как да одобрят. Не може винаги вие да сте на първо място. Ако приятел, който е в нужда ви се обади, но вие сте изморени или просто не ви се излиза и откажете, той ще се разочарова. Особено ако се повтаря често и става дума за сериозни неща. Старайте се винаги да помагате на приятелите си, дори когато не сте във форма или ви коства много.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Enchanting
преди 9 години

Всичко е до интереси- сега, но иначе да- съществува.

DarthLord
преди 9 години

Разбира се, че има истинско приятелство, но е рядко и трудно за изграждане, за това е и ценно, както повечето важни и ценни неща. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия