Нов метод за изучаване на чужди езици - "говори и пийни"

2014-04-14 12:31:00
Нов метод за изучаване на чужди езици -
Снимка: Dreamstime

Изучаването на чужди езици не спори на всекиго. Има най-различни методи, помагащи на хората, които имат желание да обогатят езиковите си познания и да прибавят още един чужд език към CV-то си.

 

 

Най-новият метод се казва „говори и пийни“ и се практикува основно в пъбовете и кафенетата в Рим. Къде се провеждат курсовете се разбира в социалната мрежа Facebook или от други хора, които са ходили.

 

Участниците си закачат малка табелка с името и националността. Обучението преминава през три етапа. Започва се привечер с аперитив и встъпителна лекция. След това има лека вечеря на крак и се заемат местата на „езиковите маси“. Жителите на Италия трябва да говорят на езика на съответната маса – най-често френски, английски, немски, испански или португалски, а техните чуждестранни сътрапезници трябва да отговарят на италиански.

 

Тази идея се хареса на хората и доста езикови школи се ориентираха към нея, като сбирките в голяма част от заведенията вече са под техния патронаж.

 

Идеята е хората да научат нов език, докато са в приятна обстановка и се забавляват, а не седейки на чин в стая, правейки скучни упражнения в учебниците и учебните тетрадки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия