Как да развиете мозъка си?

2014-04-03 17:11:00
Как да развиете мозъка си?
Снимка: sxc.hu

Всеки един от нас е убеден, че колкото и красиви да сме ако не притежаваме онази специфична характеристика, която ни отличава от останалия животински свят, то все едно не притежаваме нищо. Поради тази причина много от нас хвърлят неистови усилия, за да развият умствения си потенциал. Действително по една или друга причина не всички се раждаме с еднакви умствени способности, но това далеч не е оправдание да не полагаме усилия, за да постигнем едно приемливо ниво. Ето няколко съвета как може това да стане по-лесно:

 

 

Тренирайте и спортувайте

 

Да, макар в обществото да е силно разпространен мита, че спортистите не се славят с особено голям умствен потенциал, то не бива да пренебрегвате физическата активност. Тя ще подобри работата на сърцето ви, колкото и да е странно, увеличи обема на мозъка. Разбира се не трябва да се прекалява, тъй като в този случай спорта ще заема цялото ви свободно време, което пак ще ви върне в изходно положение.

 

Четете книги

 

Незнайно защо днешните младежи все по-рядко залагат на книгите. Те са един от най-добрите начини да развиете мисленето и умствените си възможности, тъй като ви предоставят невероятния шанс да се забавлявате докато го правите. Положете малко усилия да откриете вашият тип книги и след това ще осъзнаете колко приятен е целият процес.

 

Яжте риба

 

Тя е изключително полезна за мозъка. Направено е проучване, което е установило, че ако бъде давано на тийнейджър риба поне веднъж в седмицата, интелектуалното му ниво ще се развие с много по-бързо темпо, отколкото ако не консумира риба. Тя е полезна и за очите, а и вкусът и е доста добър, затова обезателно я включете в менюто си.

 

Следобедна дрямка

 

Да, с този съвет ще ви върнем леко в детската градина, когато по обяд е задължително да се спи с оглед нормалното развитие на детето, но едва ли ще имате против, след като научите, че това ще помогне доста на умственото ви развитие. Важно е обаче да не прекалявате със следобедната дрямка, защото в по-големи количества тя е вредна. Препоръчителното време, в което може да се отдадете на сънища е 20 минути, не го надвишавайте.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 10 години

#Мозък, #Риба = ох, как огладнях...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия