Повечето ученици се оплакват от количеството домашни, което трябва да подготвят за училище. Колкото и странно да ви се струва, има и такива, които смятат, че може и повече. Британски тийнейджър бе отстранен от училище, след като организирал протест, искайки повече домашни, пише в. „Метро“.

 

 

14-годишният Арън Парфит споделя, че демонстрацията му да напусне часа и да организира протест в двора на училището е била спонтанна. Той поискал да им бъдат давани повече домашни по математика, за да се подготви по-добре, след като се провалил на изпит. Арън споделил, че учителите постоянно се сменят и това оказва негативно влияние на учебния процес. Ученикът дори подал жалба в общината, но никой не й е обърнал внимание. Тогава Арън се ядосал, напуснал часа и организирал протест в двора на училището. Последвали го десетки ученици.

 

Управата на учебното заведение не се впечатлила и отстранила тийнейджъра от училище за два дни. Майката на Арън е бясна. Тя смята, че не е нормално синът й да бъде отстранен, при положение, че е защитавал правото си и това на останалите ученици.

 

Протестът на тийнейджъра се случва година, след като гимназията му е поставена на „специални мерки“ от инспектори по образованието заради „неадекватно и посредствено обучение“.

Автор: Ралица Солакова