Кои са най-търсените и актуални професии през 2014 година?

2014-02-18 17:59:00
Кои са най-търсените и актуални професии през 2014 година?
Снимка: Dreamstime

Ако наскоро си завършил училище или университет и все още нямаш работа, време е да се ориентираш и да видиш кои са най-търсените и предпочитани професии през 2014 година. Може да не успееш да се уредиш на такава позиция, но поне ще ти е интересно да видиш кои са:

 

 

Имидж консултант днешните хора са доста разглезени. Те предпочитат да се допитат до някого, отколкото да вземат сами решение. Затова и съществува тази професия. Хората се допитват до тях относно начин на обличане, комуникация, език на тялото, външен вид, етикет на поведение и т.н. Изобщо, интересуват се как да изглеждат добре в очите на околните, за да оставят максимално положително впечатление и да се харесват.

 

Финансов консултант – тази професия става все по-модерна с всеки изминал ден. Финансовите съветници са хората, които могат да ви дадат най-добрите съвети относно планирането на семейния бюджет, издигането имиджа на фирмата, която управлявате, къде да насочите инвестициите си и т.н. Така че, ако имате въпроси, свързани с финанси, обърнете се към финансов консултант.

 

Блогър има хора, които поддържаш блога си за удоволствие, но други го правят, за да си докарват приходи. Преди да си блогър е хоби, а сега си е професия. Секторът набира все по-голяма популярност и се превръща в една много добра възможност за кариерно развитие. Човек обаче трябва да умее да пише грамотно, да изразява мнението си по интересен начин и винаги да е актуален. Ако съумее да бъде такъв, то със сигурност блогът му ще се чете от много хора и ще му носи добри пари.

 

Уеб дизайнер тази професия не е особено нова, но в последно време набира все по-голяма популярност. Интересът към нея е голям, така че ако сте се насочили към тази област, имайте предвид, че конкуренцията ще е жестока и ще трябва доста да се потрудите, за да си намерите хубаво работно място.

 

Инструктор по житейските проблеми – ето това е наистина нова и странна професия. Това е специалист, който изнася лекции и дава практически съвети за нещата от живота – важни решения, болести, приятелство, взаимоотношения, любов и т.н.

Също така е добре да обърнете внимание и на професии като интерент експерт, SEO специалист и оптимизация на уеб сайтове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lucho
преди 10 години

Не лъжете хората - в България това нещо не е и няма да бъде реално.

ioanna3
преди 10 години

Вие сериозно ли?? Ясно е, че това е някъде на запад или север, но никакъв смисъл няма, дори да го превеждате за живущите тук ...

XxDreamerxX
преди 10 години

И ето ,че всичките изброени професии са за мързеливци..:DНай-тежкото което носят е чашата с кафето и затлъстелия си в последствие задн*к...:)

Pink_Panther
преди 10 години

Шанс нулев да оцелеят инструктори по житейски проблеми в България...хората са преживяли всичко..житейско.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия