Конкурс за фентъзи роман

2014-01-11 11:00:00
Конкурс за фентъзи роман
Снимка: sxc.hu

Тийнейджърството е най-подходящото време за четене на книги. Тогава имаме достатъчно свободно време и не сме значително натоварени, за да можем да си изберем доволно количество книги, с които да обогатим общата си култура. Да се пренесем в онзи невероятен свят, да научим уроци, без да изпитаме неприятното чувство на грешките и да изживеем няколко щастливи мига. Освен да четем обаче, можем и да пишем и именно това ни провокират да направим от издателство MBG Books.

 

 

Те обявяват конкурс за нов български фентъзи роман. В надпреварата могат да се включат всички творци над 14 години, които трябва да напишат роман с минимален размер 40 000 думи, а горна граница не е поставена, така че свободно можете да творите. Няма ограничение и за броя произведения, с които може да участвате, както и в броя на авторите, които разработват творбата.

 

Друго, с което трябва да се съобразите, че романите трябва да са идейно завършени и да не са обвързани с някаква поредица по начин, неизискващ познаване на предишни книги на автора или предполагащи допълнителни книги от поредицата, за да се завърши историята.

 

Разбира се, едно от най-важните изисквания към творбите е, те да не са били публикувани в публичното пространство, под каквато и да е форма — книжна, електронна, в блог, сайт или подобни.

 

Конкурсът има и ясно определена жанрова насока, а именно тази на издателството — приключенска, героична, магична, епична, класическа, хумористична, фолклорна, меч и магия или дарк фентъзи. Творбите трябва да се изпращат на email адрес: contest@mbgbooks.eu до 30.10.2014 година.

 

И може би най-важната информация за всички — наградата. Тя е невероятна и всички творци ще я оценят подобаващо, а именно издаване на произведението им в тираж над 1000 бройки, от които авторът ще получи процент от печалбата.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sevensmall
преди 10 години

Сложили сте всички изисквания, които трябва да се спазят от страна на писателите, пък подробностите от тяхна страна липсват.Всеки с капитал от 5000 лева може да си издаде книгата в тираж от 1000 бройки и как так ще искате писателите да пращат трудовете си на някакъв е-mail. Уточнете правата на писателя, за какъв процент става дума, кога е крайният срок, издателството ли взима думата при оформлението на книгата. Това са важни аспекти и всички творци биха искали първо да научат за тях, преди да си дават трудовете на ляво на дясно.

Sevensmall
преди 10 години

За какъв процент говорим ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия