По-дълга коледна ваканция или не съвсем

2013-11-17 19:30:00
По-дълга коледна ваканция или не съвсем
Снимка: sxc.hu

Коледа е един от най-обичаните празници от всички. Снегът, коледните светлини, аромата на домашно приготвени сладки, украсено коледно дърво и какво ли още не спомагат да се изгради една невероятна празнична атмосфера, която е готова да превърне и най-закоравелите личности в сантиментални особи, искрено радващи се на чудото на Коледа.

 

 

Едно такова чудо се опитаха да си изфабрикуват и новото правителство, но за съжаление не съвсем, тъй като почти успяха да удължат ваканцията с още един ден. Почти, защото визираният ден за удължение 23 декември — понеделник, всъщност ще трябва да бъде отработен, съответно отучен от учениците на 21 декември - събота.

 

По този начин трудно можем да наречем използвания ход като удължение, защото, макар 23 декември да е почивен, то съботата преди него ще ни бъде отнета. Въпреки всичко взетото решение е обосновано и добро, тъй като без него щеше да се получи доста неприятно прекъсване на коледната ваканция.

 

Такова обаче все пак ще има за всички работещи родители, поради факта, че 27 и 30 декември ще останат работни дни. Това решение бе взето, след като от правителството решиха, че тези дни са необходими на финансово-стопанските организации за приключване на годината.

 

Така, че всички, които смятаха да скърбят, че 21 декември ще бъде учебен ден, да не забравят, че родителите им ще трябва също да работят тогава, а и на всичкото отгоре и на 27 и 30 декември. Пък и ученето в събота както всички знаем, не е особено неприятно, още повече, че ще бъде последният учебен ден за съответната година, което значи, че най-вероятно ще премине в коледни тържества и скромно, почти незначително количество образоване.

 

Каквото и да стане обаче, не забравяйте, че това ще бъдат последните ви учебни дни за 2013, така че постарайте да изживеете максимално много училищни емоции и да направите всички онези уж непостижими за вас действия, като ставането по желание например. Не забравяйте, че на Коледа стават чудеса!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Mladenoff
преди 10 години

Аз не съм сигурен дали още лятната ваканция не е свършила, ама гледам се захлажда..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия