"Аз оставам в България" - инициативи на учениците

2013-11-16 12:15:00
Снимка: Dreamstime

Въпросът относно емигрирането на младите хора е изключително актуален в последните няколко години. Настъпи ли моментът, в който учениците трябва да решат какъв ще бъде пътя им за развитие, неминуемо се появява и дилемата дали България е правилното място и не трябва ли пътят им да мине, през някоя друга, често европейска, държава, в която нивото на образованието е далеч по-добро.

 

 

Друг аргумент, каращ все повече младежи да напуснат родината е, че завършвайки образованието си навън, процентът за успешно намиране на работа там е изключително висок, сравнен с този в България. Дали решението им е правилно, едва ли можем да отсъдим, но пък се зачудихме, има ли и колко са учениците, които смятат да продължат образованието си в България.

 

За съжаление обаче няма да ви дадем отговор на този въпрос, защото ни изникна една по-добра идея, провокирана от Съюза на учениците в България. Те имат няколко доста интересни инициативи, благодарение на които лесно ще разберем, както за броя на мотивираните да останат в България, така и за техните аргументи, както и препоръки за развитие на образованието, така че то да бъде достатъчно конкурентно на европейското такова.

 

На 18 ноември във Видин, Търговище, Варна, Кюстендил, Русе, Пазарджик, Смолян, Разград, Шумен, Бургас и Ловеч ще се организират кръгли маси относно проблемите на образованието, в които са поканени за участие именно мотивирани младежи, смятащи да продължат образованието си в България, както и учители, родители, представители на общинската администрация, общественици. Широкият кръг от заинтересовани лица е до максимална степен включен, за да може да се дадат реални, приложими и ефективни решения.

 

Ден по-рано пък на 17 ноември от 14:00 ч. ще се проведе ученическо шествие "Аз оставам в България". Началната му точка е Борисовата градина, а крайната му – Националния дворец на културата. Чрез него всички ученици, които имат твърда позиция за оставането в родината, ще провокират и останалите младежи да останат в България, за да можем заедно да подпомогнем развитието й

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Азз
преди 10 години

Хаха... толкова ли затънахме бе?

SprayPaint
преди 10 години

Докъде я докарахме, щом започнаха да се организират такива инициативи :/

Nakadah
преди 10 години

Образованието в България е пълен смях! Ама пълен! Не знам за какво дори си губите времето с това нещо "образование" в България. Днешното поколение е мързелив *** и единствения начин да мине някой изпит е с бутилка в ръка.Примера на моето твърдение е тази статия и всичките други статии написани от авторката която си няма и най-малка представа от това как се пишат статии...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия