Български ученици на обучение в NASA

2013-11-13 14:30:00
Български ученици на обучение в NASA
Снимка: sxc.hu

Космосът е все по-привлекателна дестинация за много от хората. Не са малко децата, които от малки мечтаят да бъдат астронавти, покоряващи неизследваните територии, извън планетата ни. Ето, че макар и само за 90 от децата в България, тази година част от мечтата им ще придобие реални очертания, защото ще имат честта и уникалната възможност да преминат обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey.

 

 

Лагерът, както се подсказва от името, се намира в Измир, Турция и една от лабораториите на НАСА. Тя ще бъде на разположение на училища от Европейския съюз, благодарение на програмата PSSP Europe, която дава възможност на училища да партнират с лаборатории на НАСА. От 2014 г. програмата ще бъде активна и в България.

 

Организатор на лагера e Центърът за творческо обучение, който е партньор на програмата на НАСА. Те съобщиха, че участието на български ученици в космическия лагер ще бъде за 11-та поредна година и благодарение на това вече над 200 деца от България са преживели емоцията да бъдат част от космическото обучение.

 

Лагерът ще направи децата част от симулация на изстрелване на совалка, моделиране на марсианска база, както и ще имат възможността да тестват симулатор за безтегловност. Всичко това ще бъде съчетано и с обучение как да представят страната си, защото една от целите на лагера е да накара децата да работят с връстници от други страни и заедно да решават кризисни ситуации, посредством комуникацията помежду си.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия