През пролетта ни очаква 4-то издание на националното състезание "Spelling Bee"

2013-10-30 18:00:00
През пролетта ни очаква 4-то издание на националното състезание
Снимка: outnow.ch

След като третото издание на състезанието "Spelling Bee" беше изключително успешно и привлече от 5500 ученици, организатори оповестиха, че ще се проведе и четвърто издание, като точна дата не е известна, но ще бъде през пролетта на 2014 година.

 

 

Състезанието е изключително успешно в Америка и за наша радост доста добре се налага и в България. Чрез него се дава поле на изява на умни деца, които да покажат своите лексикални знания по английски език и да придобият самочувствието, от което се нуждаят. Моделът на състезанието изисква от участниците да кажат буква по буква всяка дума, която журито им каже.

 

Проучвания показват, че благодарение на състезанието множество ученици са подобрили лексикалните си знания, които представляват огромно предизвикателство за тях. Всичко е станало с пъти по-лесно, защото победата в състезанието ги е провокирала и процеса на учене е бил по-осъзнат и ефективен.

 

Надпреварата се организира от Корпус за образование и развитие — КОРПлюС в партньорство с фондация „Америка за България”, които информираха, че регистрацията е започнала на 28 октомври 2013 до запълване на местата. Необходима е такса в размер на 25 лв. на УЧИЛИЩЕ.

 

"Spelling Bee" е насочено към учениците до 7 клас и техните учители, които получават множество допълнителни материали, с които хем да подготвят възпитаниците си, хем да провокират интереса към учебната дисциплина. То се състои от три етапа, подобно на повечето състезания — училищен, регионален и национален. На всеки етап участниците получават сертификати и награди. А за победителите на националния етап е предвидена голяма награда - едноседмичен летен езиков лагер.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия