Очакваме безжичен интернет във все повече училища

2013-10-03 14:00:00
Очакваме безжичен интернет във все повече училища
Снимка: sxc.hu

Интернет безспорно заема една огромна част от ежедневието ни, както и умело успява да го промени, в много от случаите и да го улесни. Именно поради тази причина е крайно време и родното образование да се ползва от него. Това е осъзнало новото правителство, което в лицето на министъра на образованието Анелия Клисарова обеща поетапно въвеждане на безжичен интернет във все повече училища.

 

 

Нововъведението е планирано да бъде осъществено през 2014 година. Наред с интернета, родните училища ще получат и нещо повече - таблети и интерактивни дъски. Тези придобивки бяха характерни само за по-елитните училища, но образователното министерство обещава те да станат все по-достъпни и за останалите.

 

Парите, необходими за внедряването на новите технологии в образованието, ще се набавят от новия бюджет, обясни министърът на образованието, като припомни, че предстои на втори октомври да бъде гласувано предложението за отпускане на допълнителни 9 400 000 лв. за училищата и детските градини.

 

С тази си инициатива правителството се надява, че ще мотивира учениците да полагат по-големи усилия в образованието си, както и да предизвика училищата да предлагат иновативни и интересни начини на представяне на учебния материал.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YSMF
преди 10 години

Тия неща отдавна са въведени при нас. Интерактивните дъски почти не се използват, за горен курс уроци почти няма. Безжичния интернет директора го варди като лозе, някои учители дори не я знаят паролата, защото я сменя през 3 дни. Масово няма интернет дори в кабинета по ИТ и трябва да се галопира до другия край на сградата, за да се рестартира модема. Не ни помага цялата работа да полагаме "по-големи усилия в образованието си".


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия