Как да се впишем в новото училище?

2013-09-18 11:48:00
Как да се впишем в новото училище?
Снимка: Dreamstime

Мина първият учебен ден, а с него и хиляди тийнейджъри се изправиха пред портите на ада – новото училище. За много от учениците влизането в гимназия е неопределимо препятствие, което ги ужасява. В тях инстинктивно нахлува страхът, че няма да се впишат, че ще бъдат аутсайдерите, на които всички ще се присмиват. За да не се случи този сценарии, има няколко лесни стъпки, чрез които новото училище ще се превърне от ад в рай.

 

Говорете с много хора

 

Не се ограничавайте със съученика на съседния чин! Разбираме, че за мнозина от вас да заговориш непознат е истински подвиг, но вие вече сте в гимназия – подвизите са част от ежедневието ви. А и скоро след като захванете някоя тема ще осъзнаете, че разговорът не е нищо страшно, запазете тревогите си за изпитванията. Не забравяйте, че колкото повече хора опознаете, толкова по-лесно ще намерите бъдещите си приятели, а те ще ви помогнат да се впишете.

 

 

Не категоризирайте

 

Когато се заговорите с някого, неминуемо веднага ви изниква образ, с когото го отъждествявате. Нормално е да имате първо впечатление от някого, но не позволявайте то да е генерално. Един разговор едва ли ще може да ви покаже цялата му същност, така че решението да го причислите към определена категория може да се окаже загуба на евентуален приятел.

 

Бъдете активни

 

Да седите отчаяно на чина не е от най-успешните тактики. Едва ли някой ще ви заговори, ако и вие не покажете желание за комуникация. Разходете се в стаята и дискретно пуснете по едно ухо. Ако дочуете тема, която ви е интересна или пък позната, това е вашият момент, съберете смелост и атакувайте. Включвайки се в разговора, ще покажете, че не ви е страх от новото и ще създадете впечатлението, че сте общителни.

 

Забавлявайте се

 

Никой не обича сухари, отпуснете се и колкото и клиширано да звучи - бъдете себе си. Забавлявайте се по начина, който вие предпочитате. Никой не е казал, че трябва да бъдете клоуни, за да ви забележат. Процеса на създаване на приятелства е един от най-забавните и приятните, макар и да не го осъзнавате сега.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
wish.it
преди 10 години

Имам абсолютно същия проблем, само че съучениците ми изобщо не си правят труда да ме опознаят, мислят ме за задръстена, скучна и т.н.

Vikincetoy
преди 10 години

Моля някой да ми реши това уравнение : (x+4)2=0 , като 2 е степента.

andji.banandji
преди 10 години

Изключително ефикасен начин да се впише нов ученик в колектива е да организира парти например за рождения си ден не къде да е , а във физкултурния салон на училището. Атмосферата ще се разчупи и всички ще започнат да гледат на "новия" като на готин и отворен човек. Интересни съвети относно организирането на купон в училище има ето тук:http://andjibanandji.neon10.net/site/category/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/

kosder
преди 10 години

Учете.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия