Рок музика вместо звънец в училище

2013-09-16 16:32:00
Рок музика вместо звънец в училище
Снимка: Dreamstime

Днес учениците чуха първия звънец за учебната 2013/2014 година. Всички ученици, освен тези в СОУ „Стефан Караджа“ в Каварна. Не, това не е поредното затворило училище, а едно от малкото, което смята да въведе промени и да модернизира обстановката.

 

 

Песните на известни рок изпълнители, които са се превърнали в класика с годините, ще звучат по новата музикална уредба в училището на мястото на училищния звън. Класните стаи, кабинетите и коридорите ще се огласят от откъси от хитове на легендарни рок и метъл групи.

 

Училищното ръководство обмисля идеята всеки учебен ден да започва с изслушването на българския химн, но в изпълнение на „Меноар“. Според тях по този начин ще се помогне на патриотичното възпитание на учениците от ранна възраст.

 

Музикалната програма на рок звънеца е вече ясна. През септември учениците ще чуят хитовете на AC/DC , през октомври на Рони Джеймс Дио, през ноември на Били Айдъл, а през декември на Уайтснейк. В програмата ще бъдат включени и българските рок групи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
my_username
преди 10 години

Като някой който слуша метъл много се радвам на идеята и на подбраните банди, обаче смятам и че не е честно към онези (предполагам и в рок столицата ги има), които не слушат такава музика. Да бъдат едва ли не принуждавани. Аз знам например на мен колко ми е неприятно някой да ме кара да слушам чалга, така че е малко нечестно, колкото и яко да ми звучи.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия