Позата в училище/на работното място показва дали ще имаш професионални успехи

2013-08-26 10:59:00
Позата в училище/на работното място показва дали ще имаш професионални успехи
Снимка: Dreamstime

Тялото и жестовете ни говорят за нас повече, отколкото думите, които изричаме. Според специалистите позата, която заемаме в училище/на работното място, може да бъде добър индикатор за нашето професионално развитие.

 

Хората, които знаят какво искат от живота и имат достатъчно самочувствие, заемат позата на „могъщия“. Тя е наистина арогантна поза – краката са на бюрото, а ръцете са скръстени зад тила. Тези хора гонят целите си докрай и винаги постигат това, което искат както в работата, така и в личния живот.

 

 

Позата на кръстосаните ръце се среща най-често сред служителите, които не се стремят към високите етажи на властта в работата. Те предпочитат да работят на спокойна позиция и се отбраняват всеки път, когато се почувстват застрашени.

 

Нервните и притеснители хора трудно понасят стреса и затова не се стремят да се изкачват нагоре по стълбичката в службата. Те обикновено седят на стола в спокойна позиция, но непрестанно пипат врата и лицето си, което показва, че не са спокойни и нещо ги притеснява.

 

Хората, които често стават от бюрото си и обичат да стоят прави, облегнати с ръце на него, са творчески личности, които знаят какво могат и вярват, че ще го постигнат. При тях се наблюдава развитие.

 

Скромните хора седят със събрани крака под бюрото и ръце върху него. Те всячески се стараят да не заемат много място, да не пречат и да не ангажират околните със себе си. За съжаление, скромността не се награждава и обикновено тези хора са с най-ниските заплати във фирмата, в която работят.

 

Служителите, които седят с разкрачени крака на стола и ръка преметната през облегалката на съседен стол, показват на околните, че са спокойни и уверени. Тези качества се харесват на работодателите и затова те редовно ги поощряват.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия