Как да запазите приятелствата си след завършването?

2013-05-25 13:00:00
Как да запазите приятелствата си след завършването?
Снимка: sxc.hu

След завършването на училището или университета много от нас си обещават, че ще продължат приятелствата си с най-близките си бивши съученици и колеги. В нередки случаи обаче това си остава просто едно красиво пожелание. Твърде често колкото повече време след завършването минава, толкова повече се отдалечаваме от приятелите си и в един момент осъзнаваме, че вече изобщо не се виждаме с тях.

 

Ако не искате и вие да попаднете в капана на забързаното ежедневие, разрушаващо ученическите или университетските ви приятелства, постарайте се да следвате предложените от нас лесни стъпки за поддържането на добри взаимоотношения с приятелите ви след завършването:

 

 

Излизайте на кафе

 

Без значение колко ангажименти имате с продължаването на обучението си, с работата или пък със семейството си, все ще можете да си позволите да намерите едни свободни 30-60 минути, за да изпиете по едно кафе с близките си приятели. Постарайте се да правите това поне веднъж на две-три седмици, за да не се отдалечавате от дружките си и за да може винаги да знаете какво се случва с тях и с живота им.

 

 

Забавлявайте се

 

Поне веднъж на 2-3 месеца си припомняйте бурните ученически/студентски години и купонясвайте до сутринта с приятелите си. Излезте на дискотека или пък отидете на бар и си припомнете всички хубави моменти, прекарани заедно.

 

 

Отидете на пазар

 

Всички жени обичат пазаруването. Ако така и така сте предвидили свободно време за шопинг, не го правете сами, ами вместо това предложете на приятелките си да дойдат с вас. Така не само ще имате достатъчно време за сладки приказки, но и ще направите обиколките си по магазините много по-приятни.

 

 

Обаждайте им се

 

Дори и седмичният ви или месечен график да е изцяло запълнен с неотложни ангажименти, нямате оправдание за липсата на време за едно телефонно обаждане. То може и да продължи едва 4-5 минути, но с него ще покажете на приятелите си, че те са важна част от живота ви и че не искате да прекъсвате връзката си с тях.

 

Снимка: sxc.hu

 

Направете си кино вечер

 

Ако нямате достатъчно време или пък енергия за обикаляне на нощните заведения, поканете приятелките си у дома, пуснете си някой хубав филм, поръчайте си пица и се насладете на компанията си.

 

 

Комуникирайте в социалните мрежи

 

Дори когато физически сте далеч от приятелите си, винаги можете да поддържате връзка с тях с помощта на социалните мрежи от типа на Facebook. Това е лесен и бърз начин за комуникация, която ще ви позволи постоянно да сте наясно с новостите около живота на близките ви.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия