На кое място е България в класацията за най-добро висше образование?

2013-05-10 16:15:00
На кое място е България в класацията за най-добро висше образование?
Снимка: Dreamstime

В България образованието не е на високо ниво, но все пак става за нещо. Втората годишна класация Universitas 21 на страните, които осигуряват най-добро висше образование, бе обявена публично и вече се знае кои са страните, където си заслужава човек да учи.

 

 

Класацията е единствената в света, която служи като база за сравнение между националните системи за висше образование. Това определено е важен критерий за правителствата на отделните държави, чието икономическо развитие зависи от образована и квалифицирана работна сила и от технологични подобрения, които са базирани върху изследвания, за да бъде увеличена производителността.

 

В изследването са участвали 50 страни, които са били разгледани по 22 различни критерия, групирани в няколко направления. Под внимание са вземи инвестициите от правителството и частния сектор, изследователските постижения и създаването на обучена работна сила, която отговаря на нуждите на пазара, правителствената политика, регулациите и международните мрежи и сътрудничества. Големината на населението също е от значение.

 

В челната петица на класирането за 2013 година са САЩ /за втора поредна година/, Швеция, Швейцария, Канада и Дания. България е поставена на 38-о място.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия