Бързите решения понякога са по-правилни

2013-04-03 15:59:00
Бързите решения понякога са по-правилни
Снимка: Dreamstime

Решенията, който се взимат веднага, базирани на интуицията, в голям процент от случаите са много по-правилни от тези, за които отделяме специално време.

 

Когато сме изправени пред трудно решение в живота, често се случва да се терзаем за избора си с часове и дори по-дълго. Според специалисти обаче това не винаги е най-добрият начин да се намери решение на даден проблем.

 

 

Португалски изследователи откриват, че хората, които взимат решения на момента, доверявайки се на интуицията си, са толкова прави колкото и тези, които отделят по-дълго време, а даже понякога бързите решения могат и да са по-верни.

 

Определящ фактор при взимането на решение е важността му, но според учени това не е причина да не се доверим на интуицията си, даже напротив. Понякога страхът, пред който се изправяме при важно решение, може само да доведе до дългото, но и погрешно обмисляне.

 

Резултатите от проучването са публикувани в научното списание Neuron.

 

Терминът интуиция се използва главно за описанието на мисли, решения и предпочитания в дадена ситуация, които се взимат без много разсъждения. Интуицията не може да се обясни логически и често бива предмет на изследване в психологията.

 

Още полезни и здравни статии четете в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия