Женските комплекси, които има всяка една дама

2013-03-18 14:30:00
Женските комплекси, които има всяка една дама
Снимка: Dreamstime

Няма човек на Земята, който да няма комплекси. При някои хора те са повече, при други по-малко – това зависи от характера на човек, неговото детство и живота, който води. Статистиката сочи, че дамите са тези, които по-лесно и често намират кусури в себе си.

 

Вижте кои са най-разпространените женски комплекси и няколко съвета как да се справите с тях:

 

„Мисля, че съм дебела“ - понякога дори грозно слабите жени смятат, че имат излишни мазнини по тялото си. Затова са виновни основно списанията и модните предавания, които показват единствено анорексично слаби момичета. Но да не би нездравият външен вид на едно кльощаво момиче да е по-привлекателен от леко закръглената, но лъчезарна и здрава девойка? Вместо да се притеснявате излишно, по-добре започнете да се храните здравословно и да спортувате. Може да имате няколко излишни килограма, но ако имате готин характер и усмивката ви е винаги на лицето, със сигурност ще имате повече обожатели от жените, които са постоянно на диета, изнервени са и не изглеждат особено привлекателно, защото приличат повече на скелети, отколкото на добре оформени дами.

 

 

„Вече е късно за промени“ - никога не е късно, стига наистина да имате желание това да се случи. Не се самозалъгвайте, че сте изтървали последния влак. Все пак не сте на 90 години, нали? А и дори тогава не е късно да сбъднете мечтите си и да промените живота си. Повечето жени подсъзнателно смятат, че животът е за младите и тези, които вече са получили първите си бръчки, трябва да се примиряват с това, което имат. Променете начина си на мислене, ако искате да бъдете истински щастливи и доволни от живота.

 

“Аз съм една грозна жена” - всъщност грозни хора няма! Да, има хора, които се харесват на по-голяма част от масовката, но това не означава, че те ще се харесат на останалите. За вас не е ли важно да бъдете харесвани от вашите близки и от човека, когото обичате, а не от всеки втори? Представете си, че всички в офиса/училище ви харесват, че ви смятат за изключително сексапилна и готина мадама, но в същото време мъжът, по когото си падате, няма интерес към вас. В такъв момент дали ще бъдете щастливи, че сте красавица според останалите? Май бихте предпочели да сте харесвана само от вашия любим, но не и от околните. Всеки човек си има недостатъци, вместо постоянно да мислите за тях, приемете се такава, каквото сте. Много е важно да се научите да се харесвате, за да може и околните да ви харесват.

 

“Чувствам се сама ” - по този начин се чувстват 5 от 10 европейки и американки. Причината е, че тези жени имат твърд характер, свикнали са цял живот да се оправят сами и им е трудно да допуснат друг човек в живота си. Те си имат интимни партньори, но в същото време не разчитат на нищо за тях. Вършат цялата работа сами и в един момент разбират, че им идва в повечко. Вместо да носите сами товара върху крехките си плещи, по-добре се доверете на гаджето си. Все пак двойките са заедно, за да се обичат и да си помагат, нали?

 

“Имам нужда от половинка” - някои жени нямат нищо против да нямат гаджето известно време, но има такива, които не могат да си представят живота без човек до себе си. Те се втурват да си търсят партньор, но плашат голяма част от мъжете с настървеността си. Желателно е да не насилвате нещата. Ходете на барове, дискотеки, излизайте на срещи, но подбирайте! По-добре да бъдете сама, отколкото зле придружена, затова не смъквайте критериите си, за да си намерите гадже в рамките на няколко дни. Въпросът не е да намерите човек, който да запълва свободното ви време, а мъж, с когото има вероятност да градите бъдещето си заедно.

 

Снимка: Dreamstime

 

„Нищо не става от мен!“ - това, че не се къпете в пари или не може да случите на партньор, не означава, че сте неудачница. Вместо доброволно да се обиждате, по-добре започнете да мислите позитивно. Всеки има своите възходи и падения. Виновни ли сте, че хората около вас не струват и все попадате на мъже, които смятат, че изневярата е нещо напълно нормално в днешно време? Виновни ли сте, че не ви повишават в службата, въпреки че изпълнявате ангажиментите си съвестно, а вместо вас повишават поредната лека жена, която си ляга с шефа в името на кариерата? Не, не сте виновни, затова не бива да се обиждате и самосъжалявате.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия