Хората, които трябва да избягвате, за да не се ядосвате излишно

2013-03-08 15:31:00
Хората, които трябва да избягвате, за да не се ядосвате излишно
Снимка: Dreamstime

Има хора, за които е по-добре да спрете да мислите. Да, емоциите се потискат трудно и специалистите препоръчват да не се прави, но да не би да е здравословно да се нервирате ежедневно заради някой друг? Не потискайте това, което чувствате, но се научете да живеете без хората, които ви пречат да водите щастлив и здравословен начин на живот.

 

Вижте кои хора трябва да избягвате, ако искате да се чувствате добре:

 

Човекът, когото обичаш – наистина е адски болезнено да гледаш своя/та любим/а в обятията на някой друг. Но вместо да седиш и доброволно да се изтезаваш, като ги наблюдаваш, по-добре се оттегли и не се опитвай да се превъплътиш в ролята на приятел/ка. Със сигурност в съзнанието ти се прокрадва надеждата, че той/тя не е щастлив/а с новото си гадже, но няма как да си сигурен/на в това, нали? Вместо да си даваш напразни надежди и да изглеждаш като глупак/глупачка отстрани, по-добре се оттегли, преживей случилото се и смело продължи напред. Щастието е някъде там и те очаква, но няма как да го намериш, ако продължаваш да ходиш след гъза на бившия/бившата си.

 

 

Човекът, с когото твоето бивше гадже ти сложи рога – когато някой преживее изневяра, най-много намразва не гаджето си, а човекът, с когото да му изневерили. За теб той/тя винаги ще остане най-омразният човек на земята. Но защо трябва да мразиш някой, без да знаеш дали е виновен или не? Може би, той/тя не е знаел/а, че съществуваш? Или може би гаджето ти е излъгало, че вече не сте заедно? Носи ли вина в този случай въпросното момче/момиче?

 

Човекът, който е по-красив от теб – когато човек се огледа около себе си, той винаги ще намери, както по-красиви хора, така и по-грозни. Но защо трябва да оценяваш околните по външния вид? А и нали знаеш, че красотата е въпрос на гледна точка? Може би, имаш съученик/съученичка, която се харесва на голяма част от обкръжението ти, но какво значение има това, ако момчето/момичето, по което си падаш, харесва точно теб? Не е ли важно тези, които ти харесваш, да си падат по теб, а не вкусът и мнението на околните? Не се озлобявай към някого, само защото изглежда добре. Не знаеш какъв живот води този човек. Може да изглежда усмихнат/а и винаги да е в добро настроение, но това не означава, че няма своите проблеми.

 

Хората, които се държат грубо с теб на улицата - в България хората водят доста изнервен начин на живот и понякога реагират по начин, който наранява околните, но те не го осъзнават, защото са вглъбени в собствените си проблеми. Не се ядосвай на тези, които те бутат в рейса, не ти спират на пешеходна пътека, настъпват те, без да се извинят и ти свиркат да минаваш по-бързо, нищо че ти свети зелено. Не се ядосвай дори на шофьорите на градския транспорт, които нарочно ти затварят вратата под носа, вместо да те изчакат 2-3 секунди. Единственото, което ще постигнеш е да се изнервиш и да прекараш остатъка от деня си ядосан. Животът е прекалено кратък, не си заслужава да го губиш в излишни ядове.

 

Съученикът, от когото ревнуваш – почти всеки учител в училище си има любим ученик, въпреки че не бива да се смесват личните и професионални отношения, но някои хора не успяват да направят разделение между тях. Не се ядосвай, че не си любимец/любимка на нито един учител. С нерви няма да постигнеш нищо. По-добре започни да учиш по-сериозно, опитай се да изпъкнеш със знания пред останалите в класа и с течение на времето ще привлечеш вниманието на учителите. А веднъж станеш ли любимец, училището става приятно и лесно.

 

Известна личност, която те дразни – в последно време голяма част от тийнейджърите харесват Джъстин Бийбър, но и голяма част от тях му се дразнят. Щом не харесваш някого, постарай се да го игнорираш и да разбираш минимално новини за личния му живот. Глупаво е сам/а да четеш какво се случва с него/нея и да го/я плюеш във всяка една възможна статия.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия