Стартира кандидатстването за европейски стипендии

2012-12-24 13:00:00
Стартира кандидатстването за европейски стипендии
Снимка: sxc.hu

Кампанията за кандидатстване за европейски стипендии за зимния семестър на академичната 2012/2013 г. стартира на 17 декември, съобщават на официалния сайт на проекта „Студентски стипендии”, финансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”.

 

 

Условията за кандидатстване са – студентите да са в редовна форма на обучение, средният им успех от предходните два семестъра да не е по-нисък от 4.00 и да са положили успешно всички изпити в учебния си план до момента на подаването на заявлението. Първокурсниците в бакалавърски и магистърски програми могат да кандидатстват от втория семестър на тяхното обучение.

 

Размерът на европейската стипендия е 120 лв. на месец. Тя се изплаща за срок от 5 месеца (един семестър) – еднократно през петия месец или на два транша, съответно през третия и през петия месец. Стипендиите се присъждат за успех в низходящ ред.

 

Срокът за подаване на заявления онлайн е от 17 декември 2012 г. до 27 януари 2013 г. Срокът за подаване на заявленията за кандидатстване за европейски стипендии във висшите учебни заведения е от 17 декември 2012 г. до 1 февруари 2013 г. До 13 февруари 2013 г. студентите могат да правят възражения по повод технически пропуски и несъответствия в данните им.

 

Резултатите от кампанията ще бъдат публикувани на 19 февруари 2013 г. През следващите три дни е крайният срок, в който класираните студенти ще могат да предоставят IBAN номерата на банковите си сметки, по които желаят да им бъдат преведени стипендиите (ако вече не са направили това при попълването на онлайн формуляра). Преводите на паричните средства ще започнат след 7 март 2013 г.

 

Повече информация можете да намерите на официалния сайт на кампанията.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lubovvv
преди 11 години

Кой е официалният им сайт?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия